“Fogalmatok sincs, mibe kerül teniszezővé válni” – Wolfgang Thiem

Wolfganf Thiem rendkívül büszke a fiára, de a bécsi 500-as torna alatt adott interjújában arról is beszélt, mennyi áldozattal és lemondással jár egy családnak az, ha profi teniszezőt szeretnének faragni a csemetéjükből.

“Mikor olyan szülőkkel találkozom, akiknek a gyereke nemrég kezdett teniszezni, sajnálni kezdem őket. Fogalmuk sincs, mi vár rájuk. Nem tudják, mibe kerül ez az egész, és ez talán nem is baj. Ha papírra vetnének egy pénzügyi tervet, valószínűleg azon nyomban összetépnék, és elvennék az ütőt a gyerektől.” – nyilatkozta Wolfgang Thiem a ‘Standard’-nak.

Voltak olyan idők, mikor az egész családnak kételyei voltak a siker felől, B-tervük azonban sosem volt. Dominic és öccse, Moritz (aki nemrég szerezte meg első ATP pontjait) is otthagyta az iskolát a tenisz miatt. “Ez egy egyértelműen tudatos döntés volt, és mind a mai napig helyesnek tartom.” – mondta az apa. “A teniszkarrier és az iskolarendszer összeférhetetlen egymással. Az iskolák vezetőinek fogaluk sincs, mennyire időigényes ez a sport. “

Thiem első kiemeltként szerepelt az Erste Bank Openen, ahol a negyeddöntőben Kei Nisikori jelentette számára a végállomást.

Kép forrása: youtube.com

A hozzászólások le vannak zárva.