WTA Finals: Egyszer lenn, aztán végig fenn!

Elina Svitolina végső győzelmével zárult a 2018-as WTA Finals! Az ukrán teniszezőnő a második szettől kezdve egyszerűen megsemmisítette a jóval esélyesebbnek vélt Sloane Stephenst! 

Nem lehetett tudni, mire készüljünk. Gyakorlatilag ez egy olyan döntő volt, ahol az Ég és Föld, vagy a Tűz és a Víz került szembe egymással. Hiába van mind a két teniszezőnőnek rettentően agresszív tenisze, mégsem összehasonlítható a kettő. Egyértelműen Svitolina üt nagyobb alaptempót, azonban amikor Stephens elereszti megfontolásból a kezét, és mozgat, akkor baj van! Három mérkőzésükből egyetlen sem igazán mérvadó, hiszen 2 még 2014-ben került megrendezésre, az idei Canadian Mastersen lejátszott elődöntő pedig nyitott pályás volt!

Ezt az összecsapást, ahogy azt azért lehetett várni, Stephens kezdte sokkal nyugodtabban és kiegyensúlyozottabban. Szépen elkezdte jobbra balra mozgatni ellenfelét, amit Svitolina nem fogadott valami Földöntúli boldogsággal. Egyrészt az első szettben nem volt sok esélye teret nyerni, ráadásul nem kicsit volt ideges élete első igazán nagy tornadöntőjében. Az első szettet Stephens egyértelműen uralta, azonban ahogy az izgalmi jelek elmúltak, az ukrán elkezdett egyre jobban játszani. A második szettben már inkább ő irányított és ezzel a második szett 49 percében Stephens nem tudott mit kezdeni. Nem volt nagy elvárás Svitolinán, de tetszetős volt, mennyire akarja ezt az egészet, ha már kiemelkedően az egyik legjobbja volt ennek a vb-nek! A harmadik szettben pedig tudatosította Stephensel, hogy nem jön el az a holtpont, amikor rutintalansága miatt szétesik. Amikor a legfeszültebb játékok következtek, Svitolina brutálisan teniszezett és semmi esélyt nem adott Stephensnek a vb győzelemre! Svitolina egy remek, és a második szettől kezdve fegyelmezett játékkal végül nem kis meglepetésre megnyerte ezt a finálét. 2 óra 25 perces kőkemény összecsapás volt, minden esetre a második szettől kezdve pályafutása első világbajnoki címét szerző Svitolina végig kézben tartva mattolta a 2017-es US Open bajnokot!

Nagyon kevesen fogadtak volna Svitolina végső győzelmére!
Kép forrása: sportsnet.ca

Elina Svitolina úgy tűnik most ért be talán teljesen! A talán jelzőt azért kapta az ukrán, hiszen nyertek WTA Finalst olyan játékosok, akiknél ez sem indította meg azt a kimagaslóan eredményes karriert Grand Slam szinten!  Tavaly már a Roland Garros környékén lehetett látni, amennyiben ő formában van, ütőereje miatt nehezen verhető, azonban láttuk nagyon könnyedén összezuhanni! Ilyen volt például a tavalyi párizsi negyeddöntője Simone Haleppel szemben. Ezen a héten azonban kétség sem férhet hozzá, hogy képes a kritikus helyzetekben is kiválóan játszani és a legnehezebb ellenfeleket, a WTA elitjét maga mögé utasítani!

Kiemelt kép forrása: hindustantimes.com

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.