Egy nagy meglepetés máris történt a francia fővárosban

2018. október 30.
by SchGy

A húsz éves görög Stefanos Tsitsipas két szettben kikapott a bosnyák Damir Dzumhur ellen a Párizsban megrendezésre kerülő ATP 1000-s tornán.

A világranglistán már tizenötödik görög Tsitsipas Stockholmban nemrégiben megszerezte első ATP tornagyőzelmét, az előző héten pedig Bázelben jutott a legjobb nyolc közé, így jó formában érkezett a francia fővárosba. Párizsban az első körben a mostanában gyengébb formát mutató huszonhat éves Damir Dzumhur ellen egyértelmű esélyesként szállt harcba, de meglepetésre 6-3 6-3-mal a bosnyák jutott tovább. Egy fiatal kiesett, kettő viszont továbbment, ráadásul mindketten az orosz színek képviseletében. A bázeli elődöntős Daniil Medvedev a spanyol Pablo Carreno Bustát, a moszkvai bajnok Karen Khachanov pedig Matthew Ebdent búcsúztatta, igaz az ausztrál játékos sérülés miatt kénytelen volt feladni a mérkőzést. 

A nap további mérkőzései:

– Fernando Verdasco (spanyol) 6-4 6-4 Jeremy Chardy (francia)

– Mikhail Kukushkin (kazah) 3-6 6-3 7-5 Pierre-Hugues Herbert (francia)

– Gilles Simon (francia) 6-3 6-4 Lucas Pouille (francia)

– Milos Raonic (kanadai) 6-7 7-6 7-6 Jo-Wilfried Tsonga (francia)

Ezzel az is eldőlt, hogy a holnapi napon a harmadik helyen kiemelt Roger Federer a kanadai Milos Raonic ellen kezdi meg párizsi szereplését.

Az esti órákban még két mérkőzést rendeznek, pályára lép a torna második kiemeltje, a szerb Novak Djokovic (a portugál Joao Sousa ellen), valamint a horvát Marin Cilic, aki a német Philipp Kohlschreiberrel mérkőzik meg.

A kép forrása: m.tennistours.com

A hozzászólások le vannak zárva.