Fucsovics Marci győzelemmel mutatkozott be Párizsban

2018. október 30.
by SchGy

A Párizsban rendezett ATP 1000-s tornán a visszalépések miatt egyből főtábláról induló magyar játékos a francia Benoit Paire ellen lépett pályára a legjobb hatvannégy között.

Nem indult jól a mérkőzés Fucsovics Mártonnak. A magyar játékos az első adogatójátékát rögtön elveszítette, és percek alatt már 3-0-ás hátrányban került a világranglistán ötvenhatodik franciával szemben. Marci az álmos kezdés után kezdett magára találni, olyannyira hogy 4-1-es állás után már játékot sem engedett ellenfelének, kétszer is elvette a francia játékos szerváját, és 42 perc után 6-4 arányban behúzta az első játszmát.

A folytatásban Paire még nehezebb helyzetbe került, Marci mindent megtett annak érdekében hogy két szettben lezárja a meccset, és továbbra is magas színvonalon teniszezett. 1-1 után a hazai játékos semmire veszítette el az adogatását. A 29 éves franciának egész meccsen gondjai voltak a szerváival, a mérkőzés egészét tekintve tizenkét kettős hibát vétett. Végül több break már nem született, így Marci magabiztosan, 1 óra 17 perc játék után 6-4 6-4-gyel jutott a legjobb harminckettő közé. Az ellenfele az olasz Fabio Fognini lesz, akivel már ebben a hónapban harmadszor játszhat csaphat össze. Kínában még nem sikerült Marcinak nyernie, pár nappal korábban viszont Bécsben legyőzte Fogninit.

A kép forrása: vaaju.com

A hozzászólások le vannak zárva.