Alakul Federer játéka, de a neheze még csak most következik

2018. november 2.
by cort

Csütörtökig kellett várni, hogy Roger Federer is pályára lépjen Párizsban. A volt világelső svájcinak az első körben kiemeltként nem kellett pályára lépnie, a második kanyarban pedig Milos Raonic visszalépésével ment tovább.

Federer tehát kipihenten várhatta a Fabio Fognini elleni mérkőzést, de az olasz sem panaszkodhatott fáradtságra, ő Fucsovics Marci visszalépése miatt lépett át a második körön. Az összecsapás legnagyobb kérdése az volt, hogy Federer milyen formát mutat a francia fővárosban, mivel korábban Shanghai-ban valamint Bázelben is szenvedett. Különösen az előző héten, szülővárosában döcögött a szekér, és bár az olasz ellen tegnap már voltak jó pillanatai, de valami még mindig hiányzik. Igaz, a 6-4 6-3 arányban megnyert mérkőzésen egyszer sem volt igazán nagy bajban a svájci, de ez a játék a legnagyobbak ellen már kevés lehet. Federer a négy közé jutásért egy fantasztikus formában teniszező Nishikorival találkozik (elődöntő a US Openen és Metzben, döntő Tokióban és Bécsben), és ha a japánt hazaküldi, akkor jöhet Novak Djokovic, vagy Marin Cilic. Alighanem a következő napokban megtudjuk, valóban milyen formában is teniszezik Roger Federer.

A nap másik két esti összecsapásán a hatodik helyen kiemelt Dominic Thiem szetthátrányól győzött az év vége felé igazán játékba lendülő Borna Coric ellen, míg a japán Kei Nishikori két játszmában vágott vissza a bécsi fináléban elszenvedett vereségért Kevin Andersonnak.

A hozzászólások le vannak zárva.