Könnyedén jutott az elődöntőbe Roger Federer Párizsban

2018. november 2.
by SchGy

A volt világelső svájci ellenfele a japán Nishikori Kei volt a francia fővárosban rendezett ATP 1000-s verseny negyeddöntőjében. 

Egy nagyszerű formában teniszező Kei Nishikori, és egy gyengélkedő Roger Federer találkozott az elődöntőbe jutásért, ez a felállás pedig egy parázs összecsapást jósolt péntek késő estére. A várt csata azonban elmaradt, a svájci olyan tempóban teniszezett, amire hetek óta nem volt példa, ez a sebesség pedig már sok volt a japánnak, aki rengeteg hibával teniszezett. Az első szettben mindkét játékos magabiztosan adogatott, egészen 4-4-ig, amikor a rutinos svájci elvette Nishikori adogatójátékát, és 5-4 után kiszerválta a szettet.

A második felvonásban a japán kezdett, és rögtön semmire bukta el a szerváját, ez pedig döntőnek bizonyult. Federer magabiztosan hozta az adogatójátékait, és 1 óra 21 perc játék után 6-4 6-4 arányban jutott a Novak Djokovic elleni elődöntőbe. Federer hosszú idő után tudott ismét lehozni egy mérkőzést elbukott adogatójáték nélkül, ez pedig akár biztató is lehet a szerb elleni összecsapás előtt.

A kép forrása: tennisworldusa.com

A hozzászólások le vannak zárva.