Nagy csatában dőlt el Djokovic meccse

A Párizsban zajló ATP 1000-s tornán a második helyen kiemelt szerb Novak Djokovic a horvát Marin Cilic-csel játszott az elődöntőbe jutásért.

Az utóbbi hetekben több váratlan vereséget könyvelhetett el Marin Cilic, aki a mai meccsen végképp nem számított esélyesnek. Ennek ellenére az első játszmában magabiztosan teniszezett, láthatóan Djokovic sem tudott vele mit kezdeni. A szerb 4-4-nél elbukta a szerváját, a horvát pedig semmire hozta a következő játékot, ezzel ötvenegy perc után övé lett az első szett.

A folytatásban Djokovic összeszedte magát, minden fogadójátékában eljutott break lehetőségekig, ellenfele pedig már nem tudott olyan jól adogatni mint azt az első szettben tette. Végül Cilic kétszer is elveszítette a szerváját, így negyvenkét perc után 6-2-vel egyenlített a jövő hétfőtől ismét világelső szerb.

A döntő játszmában hamar jött a break, 1-1-nél meglepetésre Djokovic került hátrányba. Sokáig azonban nem volt előnyben Cilic, Djokovic rögtön visszavette az elvesztett adogatását, ezzel 2-2-re módosítva az állást a harmadik szettben. A folytatásban ismét a horvátnak volt lehetősége lebreakelni riválisát, de Djokovic egy fantasztikus elütéssel verte vissza a próbálkozást, és ez a labdamenet döntően befolyásolta a mérkőzés hajráját. Djokovic hozta az adogatását, majd a következő játékban kihasználta a horvát bizonytalanságát, és 5-3-ra elhúzott. A meccsért való adogatás nem okozott gondot a szerbnek, így 2 óra 12 perc játék után 4-6 6-2 6-3-mal bejutott az elődöntőbe, ahol a Nishikori – Federer találkozó győztese vár rá. A svájci és a japán mérkőzését a ma esti késő órákban rendezik meg.

A kép forrása: sportskeeda.com

A hozzászólások le vannak zárva.