Álomtenisz a Novak Djokovic – Roger Federer elődöntőben

2018. november 3.
by cort

Fantasztikus mérkőzést hozott Roger Federer és Novak Djokovic 47. összecsapása.

A két játékos eddigi 46 meccséből 24-szer a szerb hagyta el győztesen a pályát, legutóbbi három összecsapásukat is Djokovic nyerte, legutóbb idén a cincinnati mestertorna fináléjában tudott győzni a svájci ellen. Az előjelek is a hétfőtől ismét világelső Djokovic győzelmét jósolták, fantasztikus formában érkezett meg a francia fővárosban, ezzel szemben Federer szenvedett Bázelben, és csak a Nishikori elleni negyeddöntőben mutatott ismét meggyőző játékot.

A mérkőzést Djokovic kezdte, és már az első labdamenetektől érezni lehetett, hogy mindkét játékos maximálisan felszívta magát erre az összecsapásra. Itt nem lesz elég jól teniszezni, itt valami extra kell a győzelemhez. Rendkívül élvezetes volt a mérkőzés, a két játékos folyamatosan szorongatta egymást, Federer igyekezett megtörni Djokovic ritmusát, és ezt sokáig sikerrel is tette. A játszma derekán a svájcinak négy breaklabdát is hárítania kellett, ezt követően azonban már nem volt több breaklehetőség, következett a tie-break. A rövidítésben Federer került előnybe, de hiába volt 6-5-nél szettlabdája, az utána következő három labdamenetet a szerb nyerte, és 1 óra 13 perc alatt lépéselőnybe került.

Federer nagyszerűen teniszezett, de ez most kevés volt
Forrás: twitter.com/rolexpmasters

A második felvonásban minden ott folytatódott, ahol az elsőben véget ért, annyi különbséggel, hogy az első néhány játékot követően mindkét játékos simán hozta az adogatását, egészen 5-5-ig. Ekkor a szerb breaklabdához jutott, ami a játék képe alapján akár mérkőzéslabdának is felért. Federer azonban hárította a break lehetőséget, majd a következő játékban – némi meglepetésre – elvette Djokovic adogatását, és 57 perc alatt 7-5-re behúzta a második szettet.

A döntő szettben sem volt megállás, folytatódott az álom tenisz. A szerb folyamatosan próbálta nyomás alatt tartani a hússzoros Grand Slam-győztes svájcit, de Federer mindig húzott egy extrát (vagy épp Djokovic nem tudott élni a lehetőséggel), és az egész mérkőzés folyamán 12 breaklehetőséget hárítva végig tudta tartani az adogatását. Akárcsak Djokovic, aki a végjátékban már breaklehetőségig sem engedte a svájcit, közel három óra játék után jöhetett a mindent eldöntő tie-break. A rövidítésben Federer játéka visszaesett, hiába tudott hárítani két mérkőzéslabdát, Djokovic a harmadikat kihasználva 3 óra 6 perc alatt 7-6 5-7 7-6 arányban jutott a holnapi fináléba.

Kép forrása: twitter.com/rolexpmasters

A hozzászólások le vannak zárva.