Next Gen ATP Finals: Négyből már csak egyetlen-egy maradhat!

Lezárult a csoportkör és a harmadik nap előtt 2 hely még kiadó volt a legjobb 4 közé. Nem kérdés, hogy Jaume Munar és Andrey Rublev megérdemelten került az elődöntőbe! 

Az utolsó csoportmeccsekről…

Jaume Munar ( 7 )-Francis Tiafoe ( 3 ) 4/1 4/3 ( 3 ) 4/1 

Stefanos Tsitsipas ( 1 )-Hubert Hurkacz ( 6 ) 4/1 4/3(2) 4/1

Az A Csoportban egyértelmű volt a képlet, hiszen mivel Francis Tiafoe az első napon megverte Hubert Hurkaczot, az ő kezében volt a saját sorsa. A továbbjutáshoz nem volt más dolga mint, hogy legyőzze a “százlábú” Jaume Munar. A spanyol azonban egy extázis teniszt hozott, amire az amerikainak egyszerűen nem lehetett válasza, de még itt nem dőlt el semmi, hiszen ekkor Hurkacz ( aki legyőzte Munart ) tehetett volna arról, hogy elődöntős legyen. Próbálkozott is bejutni a végjátékba, azonban Tsitsipas, akinek már mindegy volt olyan szempontból az eredmény, hogy már továbbjutott, letakarította a lengyelt. Ebből a négyesből így mindösszesen egyetlen árva szettecskét veszítve a görög lett az első, Munar pedig ugyan egy győzelemmel, de úgy gondolom, mivel azt egy remek egyéni teljesítménnyel tette, teljes joggal harcolta ki a második helyet.

Munar igen durva tenisszel verte meg Tiafoet!
Kép forrása: nextgenatpfinals.com

Andrey Rublev ( 4 )-Liam Caruana 4/3(7) 4/1 4/2 

Alex De Minaur ( 2 )-Taylor Harry Fritz ( 5 ) 4/3 (8) 4/1 4/2 

A B csoportban azt már tudtuk bármi történik, az ausztrál Alex De Minaur biztos csoportelsőként vág neki az utolsó mérkőzésnek. Itt már csak a második pozíció volt elérhető ebben a kvartettben! Ennek eldöntésében Andrey Rublev csupán nagy mértékben, önmagán segíthetett Liam Caruana legyőzésével. Az orosz teniszező egy gyors és pontos mintateniszt szedett elő, ezt a találkozót egy szoros, majd két sima játszmában lerendezte. Ekkor még nem volt fix Rublev elődöntős helye, azonban innentől nagyon nehezen lehetett elképzelni, hogy egy De Minaur mentalitású teniszező, mivel ő már 100%-ig biztos, hogy csoportelső, leadja majd az utolsó mérkőzését valaki olyannak, aki amúgy még továbbjuthat. Alex De Minaur nem cécózott, miután megnyerte 5 játszmalabda hárítását követően az első szettet rövidítésben, nem adott sok esélyt Taylor Harry Fritznek, elvágva ezzel a kötelet az amerikai előtt! Az ausztrál tehát rettentően magabiztos tenisszel ( 9-1-es szettaránnyal ) nyerte a csoportját, Rublev pedig csupán De Minaurtól egy remek mérkőzésen vereséget szenvedve, de egy horrorisztikus és egy sima győzelemmel másodikként jutott a Next Gen ATP Finals elődöntőjébe.

Rublev könnyedén legyőzte Caruanát, másodikként elődöntős!
Kép forrása: nextgenatpfinals.com

Jöjjön a végső harc! 

A négyesben két olyan játékost találunk, akik már egy picikét mentálisan előrébb tartanak és két olyan “kihívót”, akiknek igen domináns a teniszük, azonban fejben még sokszor nincsenek egyben és ezt nem túl helyesen ki is mutatják a pályán!

Este 7 órakor Alex De Minaur és Jaume Munar mérkőzik meg egymás ellen. Ennek a mérkőzésnek toronymagas favoritja az ausztrál, hiszen a két játékos nagyon hasonló játékstílust képvisel, a mentális dolgok miatt viszont minden tekintetben De Minaur a jobb teniszező! A spanyolnak persze lehet esélye sok mindenre, azonban ehhez olyan extra teniszt kellene végig játszania, mint ezt tette Francis Tiafoe ellen. Három szetten keresztül ezt tudta hozni, mégis ez 4 vagy 5 szetten keresztül valószínűleg elképzelhetetlen!

Utánuk következik az a mérkőzés, ami nagyobb valószínűséggel szoros lehet Stefanos Tsitipas és Andrey Rublev között! Amennyiben a görög a piszok erős fejével képes kompenzálni Andrey Rublev ütőerejét, persze ehhez az is kell, hogy Ő is hozzon egy bizonyos szintet, nem kérdés melyikük nyer! Az orosszal minden esetre érdemes vigyázni, hiszen remekül adogat, és kőkemény, pontos tenyereseivel képes lehet lecsapni Tsitsipast a pályáról, de ehhez ott kell lennie végig fejben, az ellenkezőjét ennek láthattuk De Minaur ellen!

Megakadályozható-e Tsitsipas és De Minaur milánói álomdöntője?
Kép forrása: tennismash.com

ESTE 7 ÓRÁTÓL A SPORT 2 ÉLŐBEN KÖZVETÍTI MIND A KÉT ELŐDÖNTŐT! 

Kiemelt kép forrása: nextgenatpfinals.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.