Petra Kvitova kapta az idei Fed-Kupa Heart Award kitüntetést

2018. november 10.
by kert

A 28 éves cseh játékos 2011 után második alkalommal vehette át az elismerést

A Nemzetközi Tenisz Szövetség által alapított díjat 2009-től adományozzák olyan játékosoknak, akik az adott évben kiemelkedően képviselik hazájukat, és nagy elkötelezettséggel játszanak Fed-Kupa csapatukban. Az évek során többek között Francesca Schiavone, Jelena Jankovic, vagy legutóbb Aryna Sabalenka kapta meg az elismerést.

A szurkolók szavazatai alapján 2018-ban a cseh Petra Kvitova lett a győztes, elsősorban a Németország elleni, áprilisi Fed-Kupa elődöntőben nyújtott teljesítményéért. Sima mérkőzéseken verte Julia Goergest és Angelique Kerbert is, 4-1-es továbbjutáshoz segítve ezzel Csehország csapatát.

Kvitova egy 10 000 dolláros csekkel gazdagodott, melyet annak a sebészeti klinikának ajánlott fel, ahol 2016-ban őt magát is megoperálták. Emlékezetes, hogy a teniszezőnőt prostejovi otthonában rablótámadás érte, és védekezés közben a bal kézfeje súlyosan megsérült. A szakszerű ellátásnak köszönhetően egy éves kényszerpihenő után visszatérhetett a teniszhez.

A mostani hétvégén Prágában zajló Fed-Kupa döntőn Kvitova hatszoros bajnok lehet, ha sikerül felülmúlniuk az Egyesült Államok csapatát.

A kép forrása: https://www.fedcup.com

A hozzászólások le vannak zárva.