Next Gen ATP Finals: Új sztárok születőben, Tsitsipas a jövő nagy bajnoka?

Véget ért a Next Gen ATP Finals, két óriási leendő sztár közül görög siker a végére! Stefanos Tsitsipas egyértelműen bizonyította, hogy összességében ő a legjobb teniszező ebből a nyolcasból! 

Hát nem is kérdés, hogy amikor rátekintünk erre a két teniszezőre, akik játszották a Next Gen ATP Finals döntőjét, kik juthatnak eszünkbe. Stefanos Tsitsipas a lehengerlően mintaszerű, de agresszív támadójátékával, felidézi azt a képet, amit évek óta Roger Federerről kapunk. Alex De Minaurban pedig egyértelműen, mivel tanítványa a mesternek, az új Lleyton Hewitt fedezhető fel. Mind játékstílusban, mind küzdésben, és abban a hektikusságban, amit a fiatal ausztrál a pályára hoz magával! A két játékos idén először találkoztak ATP World Tour versenyen, Tokyoban a legjobb 16 között, döntő szettben a görög nyert.

Az első játszmában a két teniszező remekül adogatott, ahol Tsitsipas szerette volna az első pillanattól kezdve megtörni a “kihívót”. 2-2-nél azonban De Minaur átvette az irányítást, irgalmatlan erővel leküldte riválisát a pályáról, főképp tenyeresből. Az ausztrál a lehetőség kapujában volt, hogy megérdemelten megnyerje az első szettet, ehhez mérten játszotta meg az utolsó adogató gamejét, 4-2-vel hozta az első szettet. A második szettben De Minauron látszott, hogy megy előre, mint a gőzmozdony, azonban egy apró hiba, ami végzetesnek bizonyult, behúzta erre a szettre a kéziféket a Great Southern Rail-en. Tsitsipas ráadásul 3-1-nél bizonyította először mennyire kész van arra, hogy megnyerje a döntőt, 3-1 no-ad-nél előhúzott egy ász értékű adogatást. A harmadik játszmában Tsitsipas elkezdett egyre jobban erősödni. Ahhoz, hogy az eredmény ne 4-0 vagy 4-1 legyen a javára a harmadik felvonásban, egyrészt kellett De Minaur részéről egy óriási szerencse 0-0 30-40-nél, másrészt, hogy az ausztrál 1-1 no-ad-nél extrát játsszon. Ez azonban annyira mégsem tudta megnyugtatni De Minaurt, hogy a Tiebreakban ezt a lélektani előnyt végig vigye! Tsitsipas 5-3-nál egy káprázatos returnnel jelezte vetélytársának, hogy nem távozik a trófea nélkül. A görög 7-3-ra nyerte a rövidítést, De Minaur helyzete egyre kilátástalanabbnak tűnt! Az ausztrál mégis küzdött, amíg bírta szusszal és az utolsó szalmaszálba próbált belekapaszkodni, azonban Tsitsipas jóval erősebb volt nála fejben! Eljutottak ismét a rövidítésig, amit annak ellenére a görög nyert meg, hogy két meccslabda elment. Stefanos Tsitsipas egy olyan fináléban lett bajnok, amit nagyjából a kezében tudott végig tartani, megérdemelten lett a Next Gen végső győztese!

Tsitsipas megérdemelten nyerte meg a milánói versenyt
Kép forrása: nextgenatpfinals.com

Remek hetet zárt Milánó ezzel a versennyel. Felfedeztünk egy igazi bajnokot Stefanos Tsitsipas személyében. Az már jobb kérdés, hogy mennyire lesz nagy bajnok, ha behozhatatlan hátrányból kell a jövőben felállnia, mert erre a Next Genen nem kaptunk sajnos választ. Alex De Minaur pedig nem lehet csalódott, hiszen amelyik két klasszishoz hasonlítottam kettejüket kicsit feljebb, ott is egyértelmű volt mindig is a szereposztás. Egyelőre úgy néz ki, hogy Tsitsipas jobb De Minaurnál, jó kérdés, hogy ez változhat-e! Nem kérdéses, hogy a két játékos meghatározó tényező lehet 2019-től!

A két finalista, akik nagy valószínűséggel bele fognak szólhatnak a nagyok dolgába!
Kép forrása: nextgenatpfinals.com

Kiemelt kép forrása: nextgenatpfinals.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.