Nishikori megerőltetés nélkül győzte le Federert Londonban!

Bombameglepetés? Ugyan már! Egy nagyon közepes szint elég volt ahhoz, hogy Nishikori legyőzze Federert a Nitto ATP Finals esti mérkőzésén! 

Párizs után, ahol Federer az elmúlt félév nyögvenyelős szenvedése után ismét varázsolt, sokat vártunk! Ráadásul mondhatni, hogy Kei Nishikori a kedvenc ellenfelei közé tartozhat, hiszen 7-2 az egymás elleni mérlegük, az utolsó két meccset pedig a svájci két szettben megnyerte.

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja! Ezt a közmondást sajnos ismét Federer játékára kell használni, hiszen ez valami egészen kritikán aluli volt. Az első szettben úgy lehetett érezni, hogy a tapogatózásban lévő fázis egyszer csak valami pozitívba csap át, amikor Federer 5-5-nél egy extra ejtéssel és egy fantasztikus running forehanddel jutott el 15-30-ig Nishikori adogatásánál. Itt a japán meghúzta a váratlant és egy olyan reflex ütést mutatott be spárgából, ami valószínűleg megnyugtatta. A japán a szett hátralévő részére már összeszedte magát, a hatszoros bajnok pedig egyre jobban leeresztett. A japán sosem volt az az igazi bajnok típus, de Federer igen stílusosan megkímélte a nehézségektől, Nishikorié lett egy nem túl színvonalas szett! Innentől azonban az instabilitás átment csapkodásba, ami Federert illeti. A svájcitól ezret vártunk az elmúlt két hete alapján, ez pedig körülbelül mínusz 2000 volt! Nishikori játékáról annyit, hogy rengeteg rontása ellenére ő tartotta azt a szintet, ami ahhoz volt elegendő, hogy Federer két szettes vereséget szenvedjen ellene.

Csalódást keltő volt Federer játéka, Nishikori a vártnál könnyebben legyőzte!
Kép forrása: youtube.com

Jön egy nap pihenő, Nishikori nem játszott igazán jól, de egy győzelemmel a tarsolyában vághat neki a következő mérkőzésnek! Roger Federernek pedig minden bizonnyal jól jöhet a pihenés, hiszen el kell gondolkodnia azon, miként lehetséges a körülbelül 29 %-os “sikerességű” fogadó statisztikája vagy azon, hogy miért ennyire türelmetlen és instabil ismét? Nem lesz sok ideje összeszedni magát, hiszen amennyiben második mérkőzésén is vereséget szenved, nagy valószínűséggel búcsúzik az idei világbajnokságtól!

Kiemelt kép forrása: nittoatpfinals.com

A hozzászólások le vannak zárva.