Radwanska befejezte a pályafutását – hivatalos

2018. november 14.
by andF

Agnieszka Radwanska a közelmúltban hát- és lábproblémával is küszködött, az utóbbin műtéttel sem lehetne segíteni. Hosszú gondolkodás után végül úgy döntött, hogy szögre akasztja a teniszütőt.

A lengyel teniszező közleményben tudatta döntését a világgal: “Meg szeretném osztani veletek életem egyik legfontosabb döntését. 13 évnyi versenyszerű teniszezés után arra az elhatározásra jutottam, hogy befejezem a pályafutásomat. A döntés nem volt könnyű, rengeteg különleges élmény fűz a sportághoz. Sajnos már nem tudok olyan szinten edzeni és játszani, mint korábban, a testem már nem tud az elvárt szinten teljesíteni. Figyelembe véve az egészségi állapotomat, és azt a rendkívüli igénybevételt, amit a tenisz megkövetel, be kellett látnom, hogy nem tudom tovább folytatni.”

Radwanska 20 WTA trófeát nyert pályafutása során, valamint a WTA Finals-t is sikerült megnyernie egy alkalommal. Ő volt az első lengyel teniszező, akinek sikerült egyéniben Grand Slam döntőbe jutnia az Open Era-ban. Hat éven keresztül zsinórban őt választották meg a szurkolók kedvencének a WTA szavazásán.

Kép forrása: si.com (Sports Illustrated)

A hozzászólások le vannak zárva.