Federer kiérdemelte a jogot a csoportelsőségre!

Roger Federer két szettben legyőzte Kevin Andersont a Nitto ATP Finals Lleyton Hewitt csoportjának zárómérkőzésén. Ezzel minden bizonnyal eldőlt, hogy a szombati elődöntőt a svájci várhatja kedvezőbb helyzetben. 

Ki akarna játszani a jelenlegi formáját mutató Novak Djokoviccal? Főképp ez volt az igazi presztízse ennek a mérkőzésnek, hiszen a vesztesre jó eséllyel ez várhat. Nehéz volt megtippelni ki nyer, mivel Kevin Anderson játékát erőteljesen erre a terepre találták ki, azonban amellett sem lehetett elmenni, hogy Federer a Dominic Thiem elleni mérkőzésén már a jobb játék apró jeleit mutatta. A két játékos utolsó mérkőzéséből inkább a Dél-afrikai táplálkozhatott,  talán ez volt mentálisan egy igazi áttörés számára!

Az első szettben Anderson tűnt játékban jóval erősebbnek. A lehetőségekkel azonban élni kell, különben ez a visszájára sülhet el. A Dél-afrikai 3-2-re vezetett és ott volt 0-30, mégis egy elég fontos pontnál a lábmunkája cserbenhagyta. Amennyiben ez nem lett volna elég, ezen a tornán először lehetett bizonytalannak látni Őt! El is vesztette rögtön az adogatását, majd visszabreakelt, de ez sokat nem számított. Federer 4-4-nél egy gamere került a szettől, ráadásul adogathatott érte. Anderson amikor támadni akart, hibázott, majd a svájci 0-40-nél lazán lerakott egy fonák röptét, 5-4-re módosult a javára az állás. Az idei wimbledoni finalistának így is meg volt a lehetősége egy újabb breakre, itt viszont Federer nem ismerve kegyelmet, extrát játszott. Ekkor már lehetett sejteni, hogy Anderson képes lesz magát tartani, azonban ezt a csoportot második helyen zárja. Elment a két játékos 3-3-ig, majd a torna negyedik kiemeltje elbukta a szervájáját és már nem tudott több játékot nyerni. Arról, hogy az egyenlítés szóba sem jöhetett, azért ebben bőségesen benne volt Anderson keze, a break labdánál igen rosszul számította ki a pálya gyorsaságát. Ezek után pedig 5-3-as hátrányában a meccslabdákon kívül nem tudott stabil maradni. Federer megérdemelten nyerte meg ezt a találkozót 1 óra 18 perc leforgása alatt!

Federer a fontos pillanatokban jobban egyben volt ezen a meccsen
Kép forrása: nittoatpfinals.com

Ebben a csoportban így Federer elsőként ment tovább a mérhetetlenül pocsék kezdés ellenére. A svájci így elkerüli Djokovicot, elődöntős ellenfele nagy valószínűséggel a Cilic, Zverev, Isner hármasból kerül ki. Kevin Anderson pedig felkötheti a gatyáját, hiszen szombaton farkas szemet nézhet a bombaformában lévő világelsővel.

Kiemelt kép forrása: nittoatpfinals.com

A hozzászólások le vannak zárva.