Djokovic brutális szintet hozva útban hatodik vb győzelme felé!

Szombat este 9 órától következett a kérdések órája! A legnagyobb az volt, hogy mi kell Djokovic legyőzéséhez? Anderson erre nem igazán találta a választ, kőkemény beosztást kapott a világelsőtől! 

Novak Djokovic úgy érkezett a világbajnoki elődöntőre, hogy a Guga Küerten csoportjának résztvevői átlagban egy szettet voltak képések elcsípni 3 mérkőzés alatt a szerbtől. Az ötszörös világbajnok úgy masírozott át az ellenfelein, mint az Oxford hajója a Cambridge elleni Temze folyóján lezajlott egyetemi kupán! Anderson bármennyire jól teniszezett a csoportkör elején, jogosan jutott arra a sorsra, hogy következzen a Djokovic féle irgalmatlanul nehéz erőpróba, hiszen Federerrel szemben könnyedén elbukott. A Dél-afrikai rengeteget fejlődött az elmúlt 1 évben, mégis kérdéses volt, mire lehet ez elég a világ legjobb fogadó játékosa ellen? Djokovic összesítésben 7-1-re vezetett, idén riválisát a wimbledoni döntőben három szettben, a shanghaji negyeddöntőben szintén játszmaveszteség nélkül győzte le!

Az első szettben érezhető volt, hogy Anderson még nem igazán volt világbajnokság végjátékában! Egy torna, ahol téged egy zárt térben körülbelül 20 ezer ember néz, és ezáltal egy sokkal megfojtóbb atmoszférába kerülsz, mint amikor kinn versenyzel nyílt terepen Wimbledonban vagy a US Openen! Djokovic az első szettben hozott egy tőle megszokott átlagot, ami Anderson elbizonytalanítására elegendő volt. A kétszeres Grand Slam finalista nem tudott megbirkózni egyelőre ezzel a kialakult helyzettel és a fontos pontoknál ( break labdák ) rendre hibázott. Djokovic kétszer nyerte el ellenfele adogatását, mivel a sajátját folyamatosan hozta, nem volt miről beszélni, sima nyitó szett! A második játszmában már a torna negyedik kiemeltje egyáltalán nem okolhatta magát, hiszen a világelső elkezdett egyre jobban feljebb kapcsolni. Szokás szerint minél élesebben, hosszabban teniszezett, ráadásul irgalmatlan pontossággal ütötte a szögeket. Az első felvonáshoz képest a szemmel felfedezhető különbség az volt, hogy itt már egyértelműen Djokovic irányította a labdameneteket. Ebben a 37 percben a világelső kegyetlen dominanciát mutatott be, teljes mértékben porrá zúzta Anderson világbajnoki döntőről szőtt terveit, reményit, álmait! A vadon óriási sebet ejtettek, Marian Vajda tanítványa 1 óra 17 perc alatt végzett áldozatával 6/2 6/2 arányban!

Megállíthatja-e Zverev az Andersont brutálisan lerendező Djokovicot?
Kép forrása: nittoatpfinals.com

Este 7 órát üt Londonban a Big Ben, és két igazi gladiátor az O2 Aréna küzdőterére lép. Az ifjú trónkövetelő kellemetlenséget okozhat-e egy olyan játékosnak, aki a csoportban tönkreverte Őt? Alexander Zverev Federer elleni játékában a német idei évéhez képest rengeteg pozitívumot lehetett látni. Mégis, vajon képes lehet-e egyáltalán szettet nyerni a jelenleg alig verhető Djokoviccal szemben? Minden kérdésre este választ kapunk!

Kiemelt kép forrása: skysports.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.