Federer még fejlődni szeretne

2018. november 19.
by kert

A 20-szoros Grand Slam győztes svájci már a jövő évre készül

Roger Federer szombaton, az Alexander Zverev elleni vesztes ATP Finals-elődöntő után hivatalosan is lezárta 2018-as szezonját.

A második félévben előforduló meglepő vereségek ellenére Federer elégedett az idénnyel. “Pete Sampras mondta egyszer, hogy ha Grand Slamet nyersz, az egy jó szezon volt.” – nyilatkozta a londoni sajtótájékoztatón. Valóban, a 48-10-es győzelem/vereség mérleg, az Ausztrál Open bajnoki cím, három tornagyőzelem és a világranglista 3. helye semmiképp sem csalódást keltő.

Federer saját maga által felállított mércéje hihetetlenül magas, hiszen 2013 óta ez volt az első év, amikor a négyből csak egy Grand Slam tornán jutott legalább az elődöntőbe. Szerencsére azonban a wimbledoni, Kevin Anderson elleni, és a US Openen John Millmantől elszenvedett vereségtől függetlenül a svájci továbbra is pozitív: “Az év második része jobban is sikerülhetett volna, de örülök, hogy megadtam magamnak az esélyt a játékra. Elvesztettem néhány szoros meccset, ezek alakulhattak volna másként is. Nagyon büszke vagyok, hogy 37 évesen még felveszem a versenyt a fiatalokkal, és élvezem a teniszt.”

Federer a legidősebb játékos a Top 100-ban és szeptemberben volt 20 éve, hogy debütált az ATP versenysorozatban.

A most következő több mint egy hónapos pihenő alatt szokásos, dubai felkészülését végzi majd. Az erőnléti edzéseken kívül a hálójátékán és a tenyeresén is javítani szeretne. Még nem döntötték el, hogy két éves kihagyás után, 2019-ben visszatér e a salakos borításra, ez befolyásolhatja az edzésprogramot. Annyi bizonyos, hogy a december 29-én startoló Hopman Kupán láthatjuk őt újra pályán.

A kép forrása: https://www.skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.