2018 legnagyobb világranglistás ugrásai

Több játékos a ranglista hátsóbb régióiból jutott a Top 50-be az idei évben

A legnagyobb előrejutást az ausztrál Alex de Minaur produkálta, ő 177 helyet javítva a 208. pozícióból lett 31-ik. A 19 éves, Spanyolországban élő ausztrál játékos a második legfiatalabb a Top 100-ban. Lleyton Hewittal készül (párost is játszanak együtt), idei legnagyobb sikere a NextGen Finals döntője volt, ahol Stefanos Tsitsipastól kapott ki.

Tsitsipas is hatalmasat ugrott, a 91. helyről a 15-re jött fel. Már a NextGen Finals diadal előtt is mutogatta oroszlánkörmeit a 20 éves görög: megnyerte a stockholmi 250-es tornát, Barcelonában és a torontói Mastersen pedig csak Rafael Nadal tudta megállítani a döntőben. Játékostársai a 2018-ban legtöbbet fejlődő játékosnak választották.

Az olasz Marco Cecchinato többek között a magyar Gazprom Open megnyerésének köszönhetően 89 helyet javítva került a 20. pozícióba. Salakos szezonja prímán sikerült, a Roland Garroson Novak Djokovicot búcsúztatva jutott az elődöntőbe, majd júliusban az umagi 250-es versenyen is győzött.

A budapesti ATP torna döntőjének másik résztvevője, az ausztrál John Millman is remek évet tudhat maga mögött, melynek talán legemlékezetesebb momentuma a US Open nyolcaddöntője volt, ahol Roger Federert győzte le. Jó teljesítményének köszönhetően a 128-ról a 33. helyre jött fel a ranglistán.

A szlovák Martin Klizan pontosan 100 pozíciót javított, a 141. helyről indult és a 41. helyen fejezi be az évet. Két 250-es tornán is döntőt játszott, Kitzbühelben Denis Istomin, Szentpéterváron pedig Dominik Thiem fosztotta meg a bajnoki címtől.

A 23 éves chilei Nicolas Jarry a 43. helyre jött fel a 113-ról. A shanghai Masters tornán legjobb 16-ba jutott, Marin Cilicet verte a második körben. Elődöntőt játszott Kitzbühelben és Hamburgban, a Brasil Openen pedig egészen a döntőig menetelt.

 

A kép forrása: https://twitter.com/atpworldtour

A hozzászólások le vannak zárva.