Davis Kupa: Sokba kerülhet a franciáknak Noah rizikója

Borna Coric meglehetősen simán legyőzte Jeremy Chardyt! Vajon megérte ekkorát kockáztatni Yannick Noahnak? 

Elkezdődött a Davis Kupa döntő, amiért a kezdetektől 16 válogatott versengett ( Köztük a magyar is ), de a végére csak két csapat 5-5 gladiátora, plusz a hadvezér maradt életben. Franciaország tizenegyedik alkalommal, Horvátország pedig másodszor szállt harcba a végső győzelemért. Az első mérkőzésen Jeremy Chardy és Borna Coric mérkőzött meg egymás ellen. A két játékos eddig háromszor játszott, ebből ugyan kétszer a francia nyerni tudott ( utoljára 2017-ben Monte Carloban ), de a mostani forma nagyon mást ígért.

Ezen a mérkőzésen pedig az a bizonyos mostani forma nem is nagyon akart hazudni. Coric az első pillanattól magához ragadta a kezdeményezést és kevés örömteli pillanatot hagyott ellenfelének. Az első szettben látszott a legjobban az, hogy alapvetően az ifjú titán, ami teljesen természetes, egy egészen más tempót üt. Rendre kergette balról-jobbra a franciát, az első szettben Chardy nem is igazán tudott beleszólni a dolgokba. A folytatásban a világranglista 40. helyzettje némileg összeszedte magát és jobb adogatásainak köszönhetően versenyképesnek bizonyult. Tette ezt egészen 5-5-ig, amikor a lehető legrosszabbkor elvesztette az adogatását. Ezt Coric kőkeményen megbüntette, és a második szett megnyerésével nyílni kezdett kettejük között az olló. A harmadik szettben a francia még próbált küzdeni, azonban az adogatását nem sokáig tudta tartani, visszaút pedig nem nagyon volt. Shanghai finalistája a Davis Kupa döntőjének első összecsapásán rendkívül magabiztosan és hatékonyan adogatott, könnyen megőrizte ezt a kicsi előnyét. Nem csoda, hiszen a harmadik felvonásban mindösszesen 3 pontot bukott adogatóként és csupán a második szett elején kellett egymás után 2 break labdát hárítania! Coric végig dominálva ezt a mérkőzést 6/2 7/5 6/4-re nyert 2 óra 16 perc leforgása alatt.

Coric könnyedén megszerezte a vezetést Horvátországnak
Kép forrása: sport24.lefigaro.fr

Yannick Noahnak rendesen főlhet a feje, hiszen ezen a találkozón igen csak papírforma eredmény született, annak ellenére, hogy bízott a megérzésében. Jó kérdés lehet, hogy a franciákat mennyire bünteti meg a sors, ezért a vélhetően óriási baklövésért? Hiszen lássuk be, Jeremy Chardy nem tudta tartani semennyire a lépést a jóval erősebb Borna Coriccal!

Kiemelt kép forrása: tellerreport.com

A hozzászólások le vannak zárva.