Federer 2018-as szezonértékelője

2018. november 24.
by andF

Roger Federer a svájci Tages Anzeiger lapnak adott interjújában értékelte az idei szezonját, amely a remek rajtot követően elég hullámzóra sikeredett.

“Fantasztikusan kezdtem a szezont. Az Australian Openen remekül játszottam, és várom is, hogy ismét pályára léphessek ott. Veszítettem pár szoros meccset. Ha ezeket megnyerem, az fordulópont lehetett volna. Meccslabdákat hagytam ki Del Potro ellen Indian Wells-ben és Anderson ellen Wimbledonban, de nem bánkódom az elszalasztott lehetőségek miatt. Olyan lett az idény, amilyen. Úgy érzem, jobban is tudtam volna teljesíteni, ami önbizalmat ad a következő szezonra nézve.” – mondta Federer.

“Úgy érzem, tudok ennél jobban játszani. Voltak problémáim a kezemmel, ami rányomta a bélyegét a szezon második felére. A sérülés miatt nem tudtam kellőképpen felvenni a ritmust a legjobbak ellen játszott kulcsmomentumokban, különösen Anderson ellen Wimbledonban. A probléma jelentkezett az ATP Finals alatt is, remélhetőleg a pihenőidőszak alatt teljesen rendbe jövök.”

“December elejéig pihenek, utána kezdem meg az edzéseket Dubaiban. Az év végén Perth-be repülök, ahol majd december 30.-án játszom az első mérkőzésemet a Hopman Kupán Nagy-Britannia ellen. A csapattársam Belinda Bencic lesz. A holtszezonban szeretném gyakorolni a hálónál való játékot, és újra teljes erőből ütni a tenyereseket.”

Kép forrása: eurosport.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.