Dupla mámor a Fülöp-szigeteken!

Velcz Zsombor egyéniben és párosban is diadalmaskodott a Fülöp-szigeteken rendezett Grade 4-es kategóriájú junior tornán! 

Az ifjú titán egyre jobban kezd belendülni a játékba,ami elmondása szerint egész jól megy neki. A versenyen Zsombor harmadik kiemeltként indult és az első két kört ehhez mérten, magabiztosan vette. Az első fordulóban Tanapatt Nirundort győzte le 6/3 6/1-ra, a második körben ugyanilyen arányú győzelmet aratott Kuan Yu Chennel szemben, majd a negyeddöntőben Nan Hsun Lint búcsúztatta 6/3 6/4-el.

A megpróbáltatások sora viszont ettől a ponttól csúcsosodott ki. Az elődöntőben az a Tom Evans várt rá, aki mögött igen sikeres széria áll az elmúlt időszakban . A 17 éves  játékos szeptembertől kezdve két tornagyőzelmet ( Sydney, Auckland ) és egy finálét ( Canberra ) könyvelhetett el egyéniben. Zsombor azonban mit sem törődve ezekkel a statisztikai adatokkal, agresszív játékkal sima két szettben ( 6/3 6/2 ) legyőzte őt. A fináléban szerencsére a lendület megmaradt, hiszen sokszor nem könnyű egy ilyen nehéz ellenfél kiejtése után ugyanazzal a tűzzel neki menni a következő mérkőzésnek. A 16 éves játékos azonban, ahogy egész héten, a döntőben is igen meggyőző teljesítményt nyújtva fogadhatta a japán Kokoro Isomura gratulációját, aki ellen 6/1 6/2-re nyert

Zsombor az egész tornán magabiztosan teniszezett, tornagyőzelem lett a jutalma!
Kép forrása: facebook.com/bluetigersbudapest

A magyar játékos nem csak egyéniben, hanem párosban is felállhatott a dobogó legfelső fokára. A párosok küzdelmében Zsombor a svájci Jean Marc Malkowski oldalán nem talált ezen a versenyen legyőzőre. A svájci/magyar kettős a fináléban legyőzte a Kuan Yu Chen/Yi Jui Lo duót 3/6 6/4 10-6-ra.

Zsombor az egyéni mellett a párosok küzdelmében is tornagyőzelmet könyvelhetett el! 
Kép forrása: facebook.com/bluetigersbudapest

Velcz Zsombor kezdi eredményekben is megmutatni, azt az agresszív, domináns teniszt, ami egyértelműen a kezében van. Egyre jobb formába lendült, ez már érezhető volt a két tornadöntő ( Casablanca, Budapest ) által. Az ifjú harcos elindult egy mindenképpen pozitív úton. Ezek az eredmények, hogy mekkora áttörést hoznak Zsombor számára, ahogy ezt szokás mondani: “a jövő zenéje”. A magyar srác magabiztos győzelemmel zárta le az évet, 2019-ben meglátjuk, miként tud ezekből a dolgokból építkezni! Mindenesetre óriási gratuláció illeti Őt!

Kiemelt kép forrása: facebook.com/bluetigersbudapest

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.