Marc Rosset szerint nagy nyomás nehezedik Federerre

2018. november 26.
by andF

A korábbi svájci teniszező, Marc Rosset szerint a visszavonulás gondolata és az ezzel kapcsolatos találgatások miatt nagy a nyomás Federeren.

Federer játéka és eredményei mellett manapság az foglalkoztatja leginkább a sajtót és a szurkolókat, hogy meddig láthatják még játszani a svájcit, mikor dönt úgy, hogy szögre akasztja a teniszütőt? A korábbi világranglista 9. Marc Rosset szerint emiatt nagy nyomással kell megküzdenie a honfitársának.

“A pályafutása vége felé jár. Egyre nagyobb rajta a nyomás, ami teljesen logikus és érthető.” – mondta Rosset a Blick-nek.

“Sosem tudhatod, mikor játszol utoljára. Vajon ez az utolsó esélyed? Visszatérsz még az adott helyszínre valaha?”

“Ha kihagy egy edzést, mert egy napig nem szeretne a tenisszel foglalkozni, az emberek rögtön elkezdenek találgatni: vajon visszavonul, vagy megsérült? Miért ül az orvosa a páholyában? Még egy olyan kiegyensúlyozott magánélettel rendelkező játékosnak is nehéz kizárni ezeket a dolgokat, mint Federer, “

Federer remekül kezdte a 2018.-as szezont, de az Australian Open címvédését követően beleszaladt pár meglepő vereségbe és kézsérülés is hátráltatta. Ennek ellenére Bázelben is összejött neki a címvédés, majd Párizsban és Londonban is elődöntőt játszhatott.

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.