Marian Vajda nagy jövőt jósol Alexander Zverevnek

Novak Djokovic edzője saját és tanítványa bőrén is megtapasztalhatta, milyen tehetséges a fiatal német játékos

A szlovák tréner megnyerte az év edzője címet, miután a Djokoviccsal újrakezdett közös munka gyümölcse két Grand Slam trófea és az év végi világelsőség lett.
Az év utolsó versenyein azonban a szerb sztár több váratlan vereséget is szenvedett a döntőkben, és mindannyiszor a fiatal generáció képviselői fosztották meg a győzelemtől.
A párizsi Masters versenyen Karen Khachanov állította meg a fináléban, míg a szezon záró eseményén, a Nitto ATP Finals világbajnokságon Alexander Zverev hódította el a bajnoki címet Djokovic elől.
Marian Vajdára különösen Zverev tett jó benyomást, még azt a kijelentést is megengedte magának, hogy ő lehet az új Djokovic.
A svájci Bernerzeitung weboldalnak így nyilatkozott: “Ivan Lendl segítségével olyan sikeres lehet, mint Novak. Lendl nagyon okos, Zverev rengeteget fog tanulni tőle. Arra emlékeztet az ő párosuk, amikor én kezdtem dolgozni Novakkal.”
A 21 éves német játékos képességeit és eredménylistáját elnézve ezzel nehéz vitatkozni, bár tény, hogy egy Grand Slam győzelemhez Zverevnek még egy fokozattal feljebb kell kapcsolnia.
2019 egyik nagy kérdése éppen ez: vajon a fiatal tehetségek közül sikerül valakinek megtörni a nagy hármas, Federer, Nadal és Djokovic Grand Slam dominanciáját? Sascha Zverev jó esélyekkel indul.
A kép forrása: https://www.skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.