McEnroe őszintén reméli, hogy Kyrgios összekapja magát

2018. december 3.
by andF

Az 59 esztendős John McEnroe úgy véli, hogy Kyrgios a legjobb úton halad afelé, hogy tönkretegye a pályafutását és mindenképp szakszerű segítségre van szüksége, hogy változtatni tudjon a dolgok állásán.

Nick Kyrgios-t rendszeresen figyelmeztetik sportszerűtlen viselkedés miatt, és sokszor éri az a vád is, hogy nem tesz meg minden tőle telhetőt a győzelem érdekében. Tavaly a Shanghai Masters után el is tiltották a sportszerűtlen megnyilvánulásai miatt, idén pedig a székbíróval került összetűzésbe, aki rászólt, hogy a meccshez való hozzáállása a határokat feszegeti.

John McEnroe véleménye szerint – aki szintén a forrófejűségéről volt híres – az ausztrálnak gyökeres változáson kell átesnie, hogy ne vesszen el a süllyesztőben. A négy ATP tornagyőzelemmel rendelkező Kyrgios az elmúlt két esztendőben a Laver Cup-on McEnroe irányítása alatt szerepelt a világcsoportban, így az amerikainak volt alkalma közelről is megismerni őt.

“Nagyon kedvelem őt. Szerintem remek srác és úgy vélem, hogy ő a legtehetségesebb játékos, akit az elmúlt tíz évben láttam.” – mondta McEnroe az ausztrál Nine Network “60 minutes” nevű műsorában. “A különbség Nick és köztem az, hogy én mindig mindent beleadtam. Ő valamiért nem ezt teszi. Nem vagyok Sigmund Freud, bárcsak ő lennék, mert kedvelem Kyrgios-t és szerintem jó hatással lenne a sportra /ha változna a hozzáállása/.”

Megnyilvánulásai ellenére Kyrgios lett Canberra város legjobb férfi sportolója 2018-ban. Az ezzel kapcsolatos nyilatkozatában elmondta, hogy a közelmúltban több pszichológussal is beszélt annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottabbá váljon mentálisan.

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.