Szezonsumma 2018 – A US Open női versenye: Naomi Osaka berobbant a világelitbe

A japán lány történelmi sikerét némileg beárnyékolta Serena döntőbeli ámokfutása

Az első fordulóban búcsúzott a világelső, első kiemelt Simona Halep, az észt Kaia Kanepivel szemben maradt alul. Mivel a ranglista második Wozniacki is korán, már a második körben kiesett, Halep megőrizte a világelsőséget.

A címvédő Sloane Stephens, aki a Roland Garroson is döntőt játszott 2018-ban, a negyeddöntőben Anastasija Sevastovától kapott ki.

Utoljára láthattuk Grand Slam tornán Agnieska Radwanskát, aki szintén nem jutott túl az első fordulón.

A két Williams nővér, Serena és Venus a harmadik fordulóban találkozott egymással. Serena nagyon simán, 6-1 6-2-vel jutott tovább, és meg sem állt az újabb Grand Slam döntőig.

A fináléban a 20. kiemelt, 20 éves japán Naomi Osaka volt az ellenfele, aki élete első Grand Slam döntőjében lépett pályára. A mérkőzés bizony több szempontból is emlékezetes marad…
Az első szettben mindketten agresszívan, magabiztosan teniszeztek, de Osaka volt a koncentráltabb, és dupla brékelőnyét meg tudta őrizni a játszma végéig, 6-2-re megnyerve azt.

A második játszma sajnos inkább Serena és a székbíró, Carlos Ramos szóváltásáról szólt, mint a teniszről.

A kép forrása: https://ohtorch.com

Ramos először coaching miatt figyelmeztette Serenát, mert szerinte edzője, Patrick Mouratoglou kézjelekkel segítette tanítványát, és ez Grand Slameken (egyelőre) tilos. Serenánál innentől elszakadt a cérna, és néhány játékkal később, miután ki nem kényszerített hibákat és kettős hibákat is ütött, összetörte az ütőjét. Ez újabb figyelmeztetést, így már pontbüntetést is eredményezett, ekkor kezdett Serena kiabálni a székbíróval. Osaka rögtön brékelni tudott, ez sem tett jót Serena lelkiállapotának, aki tovább vitatkozott a bíróval, így megkapta harmadik figyelmeztetését is, azaz akár le is léptethették volna. Miután odahívták a verseny főbíráját, kicsit lecsillapodtak a kedélyek. Serenának egy játékot még sikerült nyernie, de Osakát nem zavarta meg a balhé, és kiszerválta a meccset.

A kép forrása: http://alotofsportstalk.com

Első japánként nyert Grand Slam tornát, és az eredményhirdetéskor már Serena is sportszerűen gratulált, a közönséget is ünneplésre buzdította.

Stollár Fanny a selejtező második köréig jutott, Babos Tímea pedig egyéniben a főtábla első körében, Darja Kaszatkinától kapott ki.
Párosuk Kristina Mladenoviccsal viszont megint remekül működött, egészen a döntőig meneteltek. Ott az ausztrál-amerikai Ashleigh Barty/CoCo Vandeweghe duóval kerültek szembe, de óriási küzdelemben, három meccslabdát is elbukva ezúttal alulmaradtak.

A kép forrása: https://celebmafia.com

 

A kiemelt kép forrása: https://thegamehaus.com

A hozzászólások le vannak zárva.