2018. legérzelmesebb pillanatai – első rész

A mögöttünk álló idényben rengeteg olyan esemény történt, melyek hatására a játékosok és a szurkolók is elérzékenyültek. Cikksorozatunkban ezeket a történéseket vesszük át időrendi sorrendben.

Az ubitennis.com írása alapján.

Australian Open: Wozniacki megszerezte első Grand Slam győzelmét

A 43. Grand Slam szereplésén, két elveszített döntő után végre sikerült nyernie a korábbi világelsőnek. Abban a pillanatban, hogy Simona Halep a hálóba ütötte a sorsdöntő labdát, Wozniackinál eltört a mécses – végre elérte, amire hosszú évek óta áhítozott.

Australian Open: Federer megszerezte huszadik Grand Slam sikerét

Marin Cilic egészen a döntő szettig küzdött, de végül Roger Federer meg tudta védeni a címét. A svájcin eluralkodtak az érzelmei a trófea átvétele során, hiszen a döntő megnyerése mellett egy óriási mérföldkövet is sikerült maga mögött hagynia: ez volt pályafutása huszadik Grand Slam trófeája.

Rotterdam: Federer lett a legidősebb világelső az ATP történetében

Rotterdam eredetileg nem szerepelt Roger Federer 2018-as versenynaptárában, de annak tudatában, hogy néhány mérkőzés választja el a világelsőségtől, mégis vállalta a szereplést. Hat év elteltével újra az ő nevével kezdődhetett a világranglista, ami szintén könnyekelt csalt Federer szemébe.

Indian Wells: feszültséggel és konfliktusokkal volt teli a férfi döntő

Bár örömkönnyek ezen a tornán nem voltak, de mindkét játékos érzelmektől túlfűtött hangulatban játszott. Federernél és Del Potrónál is eljött az a pont, amikor eluralkodott rajtuk a frusztráció és ennek hangot is adtak, többek között a mérkőzésvezetővel is vitába bonyolódva. Mindkét játékosnak megvolt az esélye a győzelemre: Federer a második játszma rövidítésében mérkőzéslabdát hárított, a harmadikban Del Potro pedig hármat is, aminek köszönhetően végül ő nyert, megszerezvén pályafutása első 1000-es tornagyőzelmét.

Miami: Isner pályafutása legnagyobb sikerét aratta

Nem sokkal a 32. születésnapja előtt John Isner karrierje legnagyobb sikerét aratta azzal, hogy hazai közönség előtt játszva megnyerte a Miami 1000-es tornát. Izgalmas időszak volt ez Isner életében, pár héttel ezután ugyanis kiderült, hogy felesége, Madison McKinley kisbabát vár.

Kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.