Tipsarevic folytatja profi pályafutását

2018. december 8.
by andF

Janko Tipsarevic sok sérüléssel bajlódott az elmúlt években és egy októberi Instagram posztban a visszavonulás lehetőségét is felvetette. Most azonban kiderült, hogy nem akasztja szögre az ütőt és visszatér a profi tenisz körforgásába.

A 34 esztendős szerb teniszező legutóbb 2017-ben lépett pályára a US Openen, ahol a második fordulóban vereséget szenvedett Schwartzman ellen. Ezt követően mindkét térdét megműtötték, majd márciusban egy harmadik beavatkozáson is átesett. Felmerült benne a visszavonulás gondolata is, de végül úgy döntött, hogy nem adja fel.

Tervei szerint a 2019-es szezon első versenyei közül Dohában lép pályára, amit az Australian Open követ majd. A világranglistán korábban nyolcadik helyig jutó játékos jelenleg nem rendelkezik világranglistás helyezéssel, de a dohai versenyre és az AO-ra a 85., védett ranglistás pozíciójával tudott nevezni. Tipsarevic Instagram posztjai és története arra enged következtetni, hogy keményen dolgozik és komolyan veszi a felkészülést az előttünk álló idényre.

A 2014-es után az idei volt a második olyan szezonja a pályafutása során, amelyben egyetlen tétmérkőzést sem tudott játszani. Tipsarevic négy ATP tornagyőzelemmel büszkélkedhet, Kuala Lumpurban, Moszkvában, Stuttgartban és Chennai-ban bizonyult korábban a legjobbnak.

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.