ITF: Djokovic és Halep lettek 2018. legjobbjai

2018. december 14.
by andF

A szerb Novak Djokovic és a román Simona Halep nyerte el idén az ITF World Champion címet. Djokovic hatodszor, míg Halep először részesült ebben a kitüntetésben.

“Megtisztelő, hogy ismét én lettem a legjobb az ITF szerint. Nagyon büszke vagyok erre az eredményre mindazok után, amiken átmentem az idei szezonban. Egy részem mindig hitt abban, hogy újra visszakerülök majd a csúcsra. Örömmel tölt el, hogy Pete Sampras után én is hatszor nyertem el ezt a címet.” – nyilatkozta Djokovic.

Djokovic díja megkoronázza idei remek szezonját, melyben könyökműtétét követően négy tornát is tudott nyerni (köztük Wimbledont és a US Opent), valamint a 22. helyről egészen a világelsőségig jutott a szezon végére.

Halep szintén nyert Grand Slamet idén, ráadásul pályafutása első nagy sikere volt a Roland Garros győzelem. Ezt megelőzően Ausztráliában is döntőt játszott, valamint 40 hetet töltött a világranglista élén.

“Nagy megtiszteltetés számomra az ITF World Champion cím elnyerése. Remek évem volt, mert megszereztem pályafutásom első Grand Slam trófeáját, ráadásul világelsőként zártam a szezont. Az, hogy ilyen módon is elismerik a teljesítményemet extra motivációt nyújt, hogy jövőre is keményen dolgozzak.” – mondta Halep.

A párosok mezőnyében a férfiaknál a Mike Bryan/Jack Sock, míg a nőknél a Barbora Krejcikova és Katerina Siniakova alkotta duó kapta a díjat.

Az ITF egy objektív rendszer alapján választja meg a szezon legjobb játékosait, mely figyelembe veszi az összes tornán elért eredményt, különös tekintettel a négy Grand Slamre, valamint a Davis és a Fed kupára.

Kép forrása: itftennis.com / Paul Zimmer

A hozzászólások le vannak zárva.