Jobban sikerült Nadal felkészülése a tavalyinál

2018. december 23.
by kert

 A CNN televíziónak adott interjújában Rafael Nadal a szezonkezdésen kívül a mallorcai természeti katasztrófáról is beszélt

A spanyol salakkirály a vártnál hamarabb edzésbe tudott állni novemberi bokaműtétje után, és kezd jó formába lendülni a december 27-én, Abu Dhabiban kezdődő Mubadala Word Tennis Championship előtt. A 2019-es ATP sorozatot a brisbane-i tornán tervezi elkezdni, két héttel az Australian Open előtt.

Így fogalmazott: “Talán kicsit kockázatos, de a tervezettnél egy héttel hamarabb elkezdtük az edzéseket, és keményebben is gyakorolok, mint előzetesen gondoltuk. Ez a holtszezon sokkal jobban sikerült, mint a 2017-es, akkor a térdem nagyon rossz állapotban volt. Most alig várjuk, hogy újra versenyezni kezdjek.”

A sérülések ellenére Nadal sikeres évet tudhat maga mögött: salakos dominanciája 2018-ban is töretlen volt, mindössze egyetlen mérkőzésen, a madridi negyeddöntőben kapott ki Dominic Thiemtől. Rekordot jelentő 11. alkalommal hódította el a trófeát Monte Carlóban, Barcelonában és a Roland Garroson is. A többi borításon is jól szerepelt. Wimbledonban emlékezetes, két napon át tartó elődöntőt játszott a formáját visszanyerő Novak Djokoviccsal, győzni tudott a torontói keménypályás tornán, majd a US Openen is az elődöntőig menetelt, ahol térdérülés miatt fel kellett adnia a meccset Juan Martin del Potróval szemben. Így is megőrizte második helyét a világranglistán.

Játékostársai 2010 után második alkalommal ítélték neki a Stefan Ebdbergről elnevezett sportszerűségi díjat.

Emberségből, segítőkészségből szintén jelesre vizsgázott, amikor az őszi, mallorcai árvíz után személyesen vett részt a romeltakarítási munkálatokban. A világsajtót bejárták a képek, amint gumicsizmában, a helyi emberekkel együtt dolgozik a helyreállításban.

A kép forrása: dhakatribune.com

Jótékonysági gálát szervezett a tragédia áldozatainak megsegítésére, ezen kívül egymillió eurót adományozott azoknak, akik elvesztették otthonukat a katasztrófa következtében.

A kiemelt kép forrása: rafaelnadalacademy Instagram oldala

A hozzászólások le vannak zárva.