Nyolcszoros Grand Slam győztes segíti Grigor Dimitrovot

A bolgár csapatához Andre Agassi csatlakozik a hamarosan kezdődő ausztrál teniszbajnokságon

A négyszeres Ausztrál Open győztes Agassi már a Rolex Paris Mastersen is tanácsadóként segítette Dimitrov munkáját. Dimitrovra rá is fér némi vérfrissítés, mert a remekül sikerült 2017-es idény után 2018-ban elmaradtak a jó eredmények. Egyetlen tornát sem sikerült nyernie, és visszacsúszott a ranglista 19. helyére.

Agassi Novak Djokovic mellett is kipróbálta magát edzőként, a 2017-es Roland Garrostól az idei Miami Openig dolgoztak együtt, több-kevesebb sikerrel.

A 48 éves amerikai most világossá tette, hogy nem akar hosszabb időt távol tölteni otthonától, ezért a holtszezonban Dimitrov utazott el hozzá Las Vegasba.
Dimitrov azt mondja, együttműködésük egyelőre laza keretek között folyik. Az Australian Openen kívül még nem állapodtak meg, mely egyéb versenyekre kíséri el őket Agassi, a szezonindító brisbane-i ATP tornán például nem biztos, hogy ott fog ülni Dimitrov boxában. A közös edzésekre koncentrálnak, és hosszú távú terveik vannak a bolgár játékának javítására.

Az utazó tréner továbbra is az a Dani Vallverdu marad, aki 2016 óta van Dimitrov mellett, és mindössze 32 éves kora ellenére már kiváló eredményeket ért el többek között Andy Murray-vel és Tomas Berdychhel is.

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág

A hozzászólások le vannak zárva.