Búcsúzott a hazai közönség kedvenc Brisbane-ben

2019. január 2.
by SchGy

Az ausztrál Nick Kyrgios a francia Jeremy Chardy ellen lépett pályára az Ausztráliában megrendezett ATP 250-s besorolású tornán a legjobb tizenhat között.

Az ausztrál botrányhős az előző körben rekordot döntött, a Ryan Harrison elleni meccsén negyvennégy ászt ütött, eddig ez senkinek sem sikerült Brisbane-ben. Mai ellenfele ellen már nagyobb ellenállásra számíthatott, a 31 éves francia Chardy az első szettet rövidítésben még elveszítette, de a hazai nézők által buzdított címvédő ausztrál kiengedett, ami megbosszulta magát. Chardy két sima játszmában 1 óra 42 perc játék után 6-7 6-2 6-3 arányban megfordította a mérkőzést.

A bolgár Grigor Dimitrov is ott van a legjobb nyolc között, 6-3 6-4-gyel ütötte el a továbbjutástól az ausztrál John Millmant, a következő körben pedig a japán Kei Nishikorival találkozik. A két játékos nem először csap össze Queenslandben, két éve a torna fináléjában találkoztak, akkor Dimitrov örülhetett.

A kanadai Milos Raonic is jól kezdte az évet, a fiatal szerb Miomir Kecmanovic-ot 1 óra 19 perc játék után  6-3 7-6 arányban küldte haza. A kanadai ellenfele az Andy Murray-t búcsúztató orosz Daniil Medvedev lesz az elődöntőbe kerülésért. A korábbi kétszeres bajnok skót játékosnak az első játszmában még sikerült hátrányból felállnia, de a második szett elején már eldőlt a mérkőzés, 7-5 6-2-vel az orosz ment a nyolc közé.

A nap talán legnagyobb meglepetését a brit Kyle Edmund szolgáltatta, aki a japán Yasutaka Uchimaya-tól szenvedett két szettes vereséget.

 

 

A kép forrása: obriengroupaustralia.com.au

 

A hozzászólások le vannak zárva.