ATP Pune: Anderson lett 2019. első tornagyőztese

2019. január 5.
by andF

Kevin Anderson sikerével zárult a Tata Open Maharashtra, a torna első kiemeltje három szoros szettben múlta felül Ivo Karlovicot.

Ivo Karlovic kevesebb, mint két hónap múlva tölti be a negyvenet, így Ken Rosewall után  (1977 Hong Kong, 43 évesen) ő lett az ATP legidősebb döntőse. A horvát előző szezonja finoman szólva is  döcögősre sikerült, Challanger versenyeken kellett játszania annak érdekében, hogy a top100-ban zárja az évet. Ennek függvényében meglelepetés volt Karlovic remeklése, aki a döntőben azért küzdött, hogy 2016. augusztusát követően ismét tornát nyerjen.

A mérkőzés szorosan indult, az első szettben csak Anderson tudott breaklabdákhoz jutni a tizedik játékban, de ellenfele hárította ezeket. A tie-breakben Karlovic több kettős hibát is vétett, melyeknek köszönhetően a dél-afrikai került előnybe.

A mérkőzés legszebb ütése:

A második játszmában is Anderson tudott több nyomást helyezni ellenfele adogatásaira, de Karlovic ezúttal is sikerrel hárította a breaklabdákat, majd a rövidítésben ő ragadta magához a kezdeményezést és kiegyenlítette az állást.

A döntő játszmában Karlovic két mérkőzéslabdát is hárított 5/6-os állásnál, majd a tie-breakben 5/2-es vezetésre tett szert. Az ő szerváin múlott, hogy megnyeri-e a döntőt, de Anderson vissza tudott kapaszkodni, és végül egy ásszal fejezte be a mérkőzést.

Kevin Anderson győzelmének köszönhetően 250 ATP pontot és 90 990 amerikai dollárt szerzett, Karlovic a vesztesként kapott 150 pontjának köszönhetően pedig a jövő héttől a top70-ben találja majd magát.

ATP 250 Pune, döntő:

Kevin Anderson – Ivo Karlovic

7-6(4), 6-7(2), 7-6(5)

Kép forrása: atptour.com

A hozzászólások le vannak zárva.