Hopman-kupa: Az utolsó labdamenet döntött az idei győztes kimeneteléről

Hatalmas show, igazi teniszünnep. Így lehetne jellemezni az idei Hopman-kupát, aminek a mai Németország – Svájc összecsapás igazán méltó befejezést adott.

Elsőként Alexander Zverev és Roger Federer lépett pályára. Tavaly Federer szetthátrányból győzött a fiatal német ellen, idén azonban két játszma alatt abszolválta a meccset. Zverev rengeteg hibával teniszezett, de ebben nagy szerepet játszott a svájci rendkívül gyors játéka. Federer saját adogatásai mögött rendkívül hatékony volt, miközben háromszor is lebreakelte Zverevet, és 1 óra 12 perc alatt 6-4 6-2-vel előnyhöz juttatta a svájciakat.

Az urak összecsapását követően néhány perccel már a hölgyeké volt a főszerepet, Angelique Kerber próbálta meg életben tartani a németek reményeit. A háromszoros Grand Slam-győztes német, tavaly két szettben győzött Bencic ellen, és most is hasonlóan alakult a két hölgy találkozója. Kerber könnyedén hozta a nyitó szettet, a másodikban pedig kétszer is a győzelemért adogathatott, de végül rövidítésben hozta a játszmát, és 1-1-re módosította az állást.

A mindent eldöntő vegyes páros pedig minden várakozást felülmúlt. Az első szettben a svájciak lenullázták a sokat hibázó németeket, a második játszmában azonban a németek domináltak, és 4-1-gyel kiegyenlítettek. A döntő felvonásban is Federerék kerültek lépéselőnybe, megléptek 3-1-re, 3-2-nél pedig Federer a győzelemért adogathatott, de Kerberék néhány bámulatos labdamenetet követően a mindent eldöntő tie-breakre mentették a meccset. A Fast4 tenisz egyik szabálya, hogy az öt pontig tartó rövidítésben 4-4 után egyetlen labdamenet dönt a szett végkimenetelét illetően, ez esetben pedig a tornagyőzelemről is. Federer adogatásánál egy fantasztikus labdamenete követően Svájc nyerte a pontot, és óriási csatában, a németeket ismét legyőzve, megvédte a címét.

Kép forrása: twitter.com/hopmancup

A hozzászólások le vannak zárva.