Shenzhen: Sabalenka az év első női tornagyőztese

2019. január 5.
by cort

Az első helyen kiemelt Aryna Sabalenka győzelmével zárult a 750 ezer dollár összdíjazású shenzhen-i WTA torna.

A fehérorosz játékos a torna fináléjában az amerikai Alison Riske-kel találkozott, és 2 óra 11 perc alatt 4-6 7-6 6-3 arányban győzedelmeskedett. Maratoni nap volt ez mindkét hölgy számára, a csütörtöki esőzések miatt az elődöntőket is ma reggel kellett lejátszani. Riske alig több, mint fél órát töltött a pályán Vera Zvonareva ellen (az orosz 37 perc játék után sérülés miatt feladta a mérkőzést), Sabalenka pedig kereken egy óra alatt lépett túl a kínai Wangon.
Az összecsapást Riske kezdte jobban, jól kezelte Sabalenka rendkívül kemény alapvonal ütéseit, és egy korai breaknek köszönhetően nyerte az első szettet. A folytatásban Sabalenka egyre jobban megtalálta az amerikai játékának ellenszerét, de hiába vezetett 4-1-re is, és volt két szettlabdája 5-2-nél, a játszmát végül csak rövidítésben abszolválta a fiatal játékos. A döntő felvonásban megmaradt Sabalenka lendülete, dupla-breakkel villámgyorsan meglépett 3-0-ra, ez pedig elegendőnek bizonyult a győzelemhez.
Sabalenka ezzel hatodik WTA tornadöntőjében harmadik tornagyőzelmét aratta, Riske pedig négy éven belül hiába játszott három alkalommal is döntőt Shenzhenben, továbbra is várnia kell az első shenzheni sikerére.

A. Sabalenka (fehérorosz, 1.) – A. Riske (amerikai) 4-6 7-6 6-3

A hozzászólások le vannak zárva.