Federer még ma is megkönnyezi korábbi edzője halálát

Roger Federer egykori edzője és mentora, az ausztrál Peter Carter 2002-ben vesztette életét egy autóbaleset következtében, miközben épp nászúton volt Dél-Afrikában. A svájci közel 17 év elteltével is elérzékenyül, ha a témáról kérdezik.

A CNN riportere, Christina Macfarlane múlt hónapban készített egy interjút Federerrel a dohai edzőközpotban, ahol épp a 2019-es szezonra készült. A beszélgetés során a korábbi edzőről is szó esett, ami nagyon érzékenyen érintette Federert, saját elmondása szerint nem fordult még elő vele olyan, hogy ennyire összeomoljon egy interjú során.

Amikor Macfarlane megkérdezte, hogy vajon mit gondolna Carter, ha láthatná, milyen sikereket ért el, Federer nem tudott gátat szabni a könnyeinek.

“Elnézést.” – mondta Federer. “Ó, még mindig annyira hiányzik. Remélem büszke lenne rám.”

“Istenem, sosem érzékenyültem még el ennyire.” – tette hozzá később.

Federer épp a Canadian Masters-en játszott Torontóban, mikor értesült a tragédiáról. A svájci újságíró, Rene Stauffer által írt életrajzi könyve szerint még sosem volt ennyire zaklatott korábban, kirohant a szállodából és hisztérikusan üvöltött az utcán.

“Úgy gondolom, hogy nem szerette volna, ha elpazarlom a tehetségem. A halála egyfajta ébresztő volt számomra, keményebb munkára sarkallt. Peter nagyon fontos szerepet játszott az életemben. Ha valakinek köszönetet kell mondanom a tudásomért és technikámért, akkor az ő.” – folytatta Federer.

Federer más úton-módon is kifejezi háláját és tiszteletét Carter iránt: 2005. óta minden évben meghívja a szüleit Melbourne-be az Australian Openre, és minden költségüket ő állja.

Kép forrása: adelaidenow.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.