Federer szerint ő is esélyes az Australian Openen

A svájci sztár a sikeres Hopman Kupa utáni interjújában beszélt a közelgő Grand Slamről is

Federer Belinda Bencic oldalán megvédte címét a Hopman Kupában, a döntőben hatalmas izgalmak közepette győzték le a németek Kerber-Zverev összeállítású csapatát. Ez a hét már az Ausztrál Openre való közvetlen felkészüléssel telik. A világranglista harmadik címvédőként, önbizalommal telve érkezik Melbourne-be, hogy megkísérelje megszerezni 21. Grand Slam címét.

Az esélyeket firtató kérdéseket így kommentálta Federer:
“Én is aközé a kb. tíz versenyző közé tartozom, akik nagy eséllyel megnyerhetik a tornát. Sok függ a sorsolástól, ezért egyelőre nehéz bármit mondani. Nem ismerem például az első körös ellenfelemet, nem tudom, nappali vagy esti programban játszom e majd.”

Első számú favoritnak Novak Djokovicot tartja Federer, annak ellenére, hogy a világelső szerb meglepő vereséget szenvedett a dohai torna elődöntőjében. A spanyol Roberto Bautista Agut szett- és brékhátrányból jött vissza a mérkőzésbe, és 3-6 7-6 6-4 arányban legyőzte Djokovicot. A szerb rekordot jelentő hetedik alkalommal nyerhetné meg az Australian Opent. A sérülések után visszatérni próbáló Rafael Nadalt szintén nem írja le a svájci.

Federer őszintén beszélt arról is, hogy tisztában van az életkorával, és folyamatosan figyeli teste reakcióit:
“Teljesen jó kondícióban érzem magam 37 évesen is, de elemeznem kell az érzéseimet, és a szervezetem állapotát. Szerencsére két fantasztikus edzővel [Ivan Ljubicic és a fitnesz edző, Pierre Paganini] dolgozom, mindketten a legjobbak a maguk területén. Mindig egyenesen beszélnek velem, őszinte értékelést adnak a teljesítményemről. Nem szeretem a mellébeszélést, a fitnesz edzőm is megmondja, ha rosszul mozgok a pályán. Mindannyian tudjuk, mi a dolgunk a csapatban, remekül működik a közös munka.”

A kiemelt kép forrása: youtube.com

A hozzászólások le vannak zárva.