AusOpen 2019: Fucsovics győzelemmel kezdett Melbourneben

Fucsovics Márton négy szettben abszolválta első mérkőzését. A magyar játékos spanyol vetélytársát Genf után újra legyőzte, ezúttal négy játszmában. 

Sosem egyszerű az iszonytató Melbourne-i forróságban egy igen vérszívó játékstílust képviselő spanyol ellen játszani. Korábban már láthattuk, hogy Albert Ramos-Vinolas tud kellemetlenségeket okozni magasabb szinten is, nem éppen volt egy könnyed első körös mérkőzés ez.

Az első játszmában egy korai break sokat segített Fucsovicsnak a vezetés megszerzésében, hiszen első adogatásai mögött rendkívül hatékonynak bizonyult, csupán 4-2-nél szorult a hurok. A második játszmában Ramos-Vinolas hibái megadták a break előnyt, azonban ezt a kisebb fórt a tavalyi nyolcaddöntős túl könnyedén visszaadta. Fucsovics azonban ebben a játszmában fogadóként nem engedett a szorításból, folyamatosan veszélyeztette továbbra is a spanyol adogatását. Ami 3-3-nál még nem jött össze, az 4-4-nél, már igen, majd egy magabiztos, semmire megnyert adogatójátékkal közel került Fucsovics a továbbjutáshoz. A harmadik játszma remekül kezdődött, ennek ellenére fellélegezhetett Marci, hogy eljutott a rövidítésig, hiszen 4-5-nél neki kellett két játszmalabdát hárítani. A találkozó így is eldőlhetett volna 3 játszmában , Tiebreak 3-0 után a zsinórban 6 elbukott pont megbosszulta önmagát, Ramos-Vinolas szépített. Némileg kiszámíthatatlan volt ezek után mi következik. Fucsovics azonban nem szeretett volna egy végletekig felhevült ellenfél ellen egy gyilkos ötödik szettet, ismét jött egy korai break, így lett 2-0, majd ebben a szettben makulátlan volt Marci adogatóként.

Fucsovics négy szettben jutott tovább Ramos-Vinolas ellen
Kép forrása: promotions.hu

Fucsovics 3 óra 13 perc alatt legyőzte tehát a korábbi Roland Garros negyeddöntős Albert-Ramos Vinolast. A második fordulóban a horvát Borna Coric következik.

Kiemelt kép forrása: index.hu

A hozzászólások le vannak zárva.