Aus. Open: sajnos nem borult a papírforma, Fucsovics kiesett a 2. fordulóban

2019. január 17.
by andF

Fucsovics Márton számára idén a második forduló jelentette a végállomást. A torna 11. kiemeltje, Borna Coric három játszmában múlta felül a legmagasabban rangsorolt magyar teniszezőt.

A viszonylag alacsony hőmérséklet, ámde magas páratartalom mellett játszott mérkőzést Marci kezdte jobban, az első játszmában 2-2-es állásnál el tudta venni ellenfele adogatását. Coric azonban rögtön feleszmélt, visszabreakelte ellenfelét, majd 5-4-nél fogadóként be is tudta fejezni a szettet.

A második játszma legelején sem tudta hozni Marci az adogatását, és bár egyszer alkalma volt egyenlíteni, a korai break végül döntőnek bizonyult és 2-0-ás hátrányban találta magát a szetteket tekintve.

A harmadikban is egy korai break döntött, ezúttal sem a magyar teniszező javára. Mindkét játékost ápolni kellett combsérülés miatt a szett során, majd egy hosszabb esőszünet is következett, végül 2 óra és 16 percnyi játék után Coric 6-4, 6-3, 6-4-el jutott tovább.

Fucsovics még nem intett búcsút Melbourne-nek, a vegyes párosok küzdelmében Babos Timi oldalán holnap fog pályára lépni a szabad kártyás Zhang/Peers duó ellen.

Australian Open, férfi egyes, második forduló:

Borna Coric (11) – Fucsovics Márton – 6-4, 6-3, 6-4

Kép forrása: news4europe.eu

A hozzászólások le vannak zárva.