AusOpen 2019: Hatalmas mérkőzések a negyedik napon

2019. január 17.
by cort

Maratoni mérkőzések, sérülések, eső. Nem unatkoztunk a negyedik napon.

Közel öt órát töltött a pályán a nyolcadik helyen kiemelt Kei Nishikori valamint a veterán Ivo Karlovic. Az első két szettet a papírformának megfelelően a másfél óra alatt a japán nyerte, de a folytatásban a horvát két 7-5-ös játszmával kiegyenlített. A döntő felvonásban ismét Karlovic-nak voltak break lehetőségei, de Nishikori mindhárom lehetőséget hárította, a mérkőzést lezáró rövidítésben pedig behúzta a meccset. Nishikori a következő körben a portugál Joao Sousával találkozik.

Hatalmas csatát hozott Stanislas Wawrinka és Milos Raonic összecsapása. A két játékos nem tudott elszakadni egymástól, négy rövidítéses szettben dőlt el a mérkőzés. Az első két játszmán még osztozkodtak a felek, az összecsapás fordulópontja alighanem a harmadik felvonás tie-breakje volt. A maratoni rövidítésben Wawrinka hiába jutott három esetben is szettlabdához , a játszmát a kanadai nyerte, aki a negyedik szettben breakhátrányból húzta be a játszmát.

Korán búcsúzott a tavalyi elődöntős Hyeon Chung, valamint a Roland Garros-döntős Dominic Thiem. A koreait a francia Herbert küldte haza négy szettben, Thiem pedig sokáig nem bírt a fiatal ausztrál Popyrinnel, majd pedig sérülés miatt feladta a mérkőzést.

A hozzászólások le vannak zárva.