Aus. Open: Raonic búcsúztatta a negyedik kiemeltet

2019. január 21.
by andF

Milos Raonic a vártnál sokkal könnyebben, három játszmában múlta felül az ATP Finals bajnokát, Alexander Zverevet az Australian Open nyolcaddöntőjében.

Raonic ragyogó játékkal győzte le Zverevet az egy perc híján két órán át tartó mérkőzésen a Rod Laver arénában, és az utóbbi öt évben negyedszer jutott a nyolc közé a tornán.

A mérkőzés első órájában Raonic gyakorlatilag nem tudott hibázni. Az első játékban ugyan lebreakelte őt Zverev, onnantól kezdve azonban teljesen egyoldalú volt a találkozó. A kanadai zsinórban négyszer nyerte el ellenfele adogatójátékát és 6-1, 6-1-es előnyre tett szert. Az első két játszmában Zverev mindössze öt pontot szerzett a 22 darab második szervája mögött.

A német magára talált a harmadik játszmában, de ekkor már túl késő volt. 4-5-ös állásnál két meccslabdát is hárítani tudott, majd a rövidítésben még egyet, de egy remek röptének köszönhetően a negyediket már ki tudta használni Raonic – 6-1, 6-1, 7-6 lett a végeredmény.

Raonic következő ellenfele a Coricot búcsúztató francia Pouille lesz.

A világranglista korábbi harmadik helyezettje komoly sérüléshullámmal küzdött az elmúlt időszakban. Októberben a Paris Masters-ről könyöksérülés miatt lépett vissza, azt megelőzően pedig csuklóműtéten esett át. A jelenleg a 17. helyen álló Raonic legalább három helyet javít majd a világranglistán a Melbourne-ben nyújtott teljesítményének köszönhetően, és jó úton halad afelé, hogy ismét top10-es játékos legyen.

Australian Open, férfi egyes, nyolcaddöntő:

Milos Raonic (16) – Alexander Zverev (4) – 6-1, 6-1, 7-6

Lucas Pouille (28) – Borna Coric (11) – 6-7, 6-4, 7-5, 7-6

Kép forrása: ausopen.com / Ben Solomon/Tennis Australia

A hozzászólások le vannak zárva.