Aus. Open: Osaka – Kvitova döntő lesz a hölgyeknél

2019. január 24.
by andF

Naomi Osaka és Petra Kvitova jutott az Australian Open női versenyének szombati döntőjébe.

A negyedik kiemelt Osaka három játszmában, 6-2, 4-6, 6-4 arányban győzte le a cseh Pliskovát, aki egy körrel ezelőtt Serena Williams-t búcsúztatta 5-1-es hátrányból felállva a döntő játszmában. A hetedik kiemelt ezúttal is visszakapaszkodott a mérkőzésbe, a második szettet breakhátrányból sikerült megnyernie. A döntő játszmában is megvoltak az esélyei a korai breakhátrány ledolgozására, de Osaka ezúttal tartotta magát és lezárta a mérkőzést.

A japán teniszező a US Open győzelmét követően zsinórban a második Grand Slam döntőjét játszhatja, ahol Petra Kvitova lesz az ellenfele.

Kvitova a torna meglepetésemberét, a második kiemelt Kerbert is búcsúztató Daniele Collins-t győzte le egy másfél órán át tartó mérkőzésen. Az első játszmában még fej-fej mellett haladtak az ellenfelek és csak a tie-break döntött, a másodikban azonban Kvitova esélyt sem adott az amerikainak – 7-6, 6-0 lett a végeredmény.

Osaka és Kvitova még egy alkalommal sem mérte össze a tudását a touron. Kettejük párharca a trófea elhódítása mellett egy másik lényeges dologról is dönt: jövő hétfőtől a meccs győztesének nevével kezdődik majd a világranglista.

Australian Open, női egyes, elődöntők:

Naomi Osaka (4) – Karolina Pliskova (7) – 6-2, 4-6, 6-4

Petra Kvitova (8) – Danielle Collins – 7-6, 6-0

Kép forrása: sportsnet.ca / timesunion.com

A hozzászólások le vannak zárva.