Andy Murray újabb műtéten esett át

2019. január 29.
by andF

Tavaly januárban már elvégeztek Murray-n egy beavatkozást, de az nem hozta meg a kívánt eredményt. Egy évvel később az egykori világelső úgy döntött, ismét kés alá fekszik.

Murray régóta küzd már csípőproblémával, amely nem csak a játékban, hanem a magánéletben is hátráltatja. Az Australian Open előtt egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy idén bizonyosan visszavonul – reményei szerint ezt Wimbledonban teszi majd meg, de az sem kizárt, hogy Melbourne-ben lépett utoljára pályára.

A nyilatkozatban már akkor is felvetette egy újabb, a tavalyinál komolyabb műtéti beavatkozás lehetőségét, melynek elsődleges célja az életminősége javítása, nem pedig a profi sporthoz való visszatérés lenne. Az említett beavatkozás megtörtént, hétfőn Londonban megműtötték a skótot, melynek során egy fém implantátumot helyzetek be a csípőjébe. Murray kedden a közösségi médián keresztül számolt be a hírről.

“Kicsit elcsigázottan érzem most magam, de remélhetőleg ez véget vet a csípőfájdalmaimnak.” – írta Murray az instagramon, ahová két képet is posztolt.

Murray folyamatosan kapcsolatban volt az amerikai páros teniszezővel, Bob Bryannel, aki tavaly augusztusban hasonló műtéten esett át. Bryan decemberben már edzésbe tudott állni és az Australian Openen is részt vett.

“Úgy figyelt, mint egy sólyom, folyamatosan kérdezgetett arról, hogy hogyan érzem magam az edzések és a meccsek után, tudni akarta, hogyan haladok. Fel akarta térképezni, hogy mennyi időt vesz igénybe a felépülés egy ilyen beavatkozás után.” – mesélte Bob Bryan.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy Murray mennyire gondolja komolyan a visszatérést, láthatják-e még a szurkolói játszani, képes lesz-e arra, hogy pályára lépjen Wimbledonban és úgy fejezze be a pályafutását, ahogyan azt ő szeretné.

Kép forrása: Instagram @andymurray

A hozzászólások le vannak zárva.