Jó kezdés Szofiában

2019. február 6.
by cort

Két játszmában jutott a második körbe Fucsovics Márton az 586 ezer euró összdíjazású szófiai ATP tenisztornán.

Régi ismerőssel találkozott Fucsovics Márton a szófiai 250-es torna első fordulójában. A 34 éves Andreas Seppit nem kell már bemutatni a magyar játékosnak, tavaly kétszer is találkoztak, az év elején még az olasz, októberben a mi fiúnk hagyta el győztesen a pályát. Seppi idén jól kezdte az évet, Sydney-ben döntőt játszott, így talán inkább az olasznak állt a mai mérkőzést.

Azonban Fucsovics nagyon jól kezdett, villámgyorsan meglépett 4-0-ra, ez az előny pedig elegendőnek bizonyult a szett 6-2-es megnyeréséhez. A második felvonásban a rutinos olasz elkapta a fonalat, de Marci 0-3-ról 4-3-ra fordítani tudott, és bár Seppi még egyszer megszorongatta a magyart (6-5-nél két játszmalabdája is volt az olasznak), Marci a rövidítésben már esélyt sem adott ellenfelének.

Holnap a német Yannick Maden lesz Fucsovics ellenfele a negyeddöntőbe jutásért. A némettől tavaly áprilisban, éppen Budapesten már kikapott Marci, de azt a meccset szabadtéren, és salakos borításon játszották.

Fucsovics az Australian open óta először játszott tétmérkőzést, az ottani szereplésének köszönhetően néhány helyezést ugyan visszacsúszott a világranglistán, de a genfi tornáig még jo eséllyel Top 50-es játékos marad, amivel a legtöbb tornán egyből a főtáblán kezdheti meg a verseny.

A hozzászólások le vannak zárva.