Nadal: “Ha nekem sikerült, másnak miért ne menne?”

Rafael Nadal nemrég azt nyilatkozta, hogy nem lenne meglepve, ha egy nap valaki beállítaná vagy akár meg is döntené a Roland Garroson elért győzelmi rekordját.

A 32 esztendős Nadalt nem véletlenül szokták salakkirályként is emlegetni, hiszen pályafutása során egyértelműen dominálta az adott borításon zajló versenyeket. A Roland Garroson 11 tornagyőzelmet tudhat magáénak, soha senki nem nyert ennyiszer egy adott Grand Slamen az Open Érában. A sportág történetében egyedül Margaret Court tudott hasonló teljesítményt felmutatni az Australian Openen, de sikereinek nagy részét még az az Open Éra 1968-as kezdete előtt érte el.

Páratlan teljesítménye ellenére a világranglista második helyezettje úgy véli, hogy rekordja nem marad megdöntetlen.

“Teljesen normális embernek tartom magam. Ha nekem sikerült, másnak miért ne menne?” – idézte Nadalt a spanyol Punto de Break portál. “Valaki más a jövőben majd szintén meg fogja csinálni, de nehéz lesz, mert rengeteg tényezőt kell számításba venni. Öt alkalommal voltam sérült a pályafutásom során, de ezek közül csak egy befolyásolta a Roland Garroson való játékomat. Fontos, hogy az alatt a két hét alatt tökéletesen teljesíts, és ezt éveken át sorozatosan tudd hozni.” – tette hozzá a spanyol.

Jelenleg jó esély mutatkozik arra, hogy tovább gyarapítja majd a párizsi Grand Slamen szerzett trófeáinak számát, mielőtt szögre akasztaná az ütőt. Nadal rekordot jelentő 57 darab tornagyőzelemmel rendelkezik salakon, ami mellé 0,920%-os győzelmi hatékonyság párosul – 415 mérkőzést nyert már pályafutása során az adott borításon, és mindössze 36 alkalommal hagyta el vesztesen a pályát.

Nadal legközelebb a február 25.-én rajtoló acapulcoi ATP 500-as, kemény borítású tornán lép majd pályára.

Kép forrása: onlinegambling.com / Reuters

A hozzászólások le vannak zárva.