Acapulco: Babos bejutott a második fordulóba

2019. február 27.
by andF

Két első körös búcsút követően végre sikerült egyéniben is meccset nyernie Babos Tímeának, az Acapulcoban zajló keménypályás tornán a szlovén Jakupovics ellen jutott be a második körbe.

A világranglista 110. helyén álló Babos Tímea korán breakhátrányba került a találkozón, de ezt szerencsére rögtön le is dolgozta. 5-6-nál azonban ismét gondjai akadtak, és egy újabb breakkel a világranglista 82. helyezettje nyerte a játszmát.

A második szett derekán Babos került breakelőnybe, melyet sikerült is megtartania – 6-4-el egyenlített. A döntő játszmában két breakváltás is volt, majd Timi 4-4-nél az ötödik breaklehetőségét kihasználva óriási lépést tett a győzelem felé. Ezt követően a saját szervajátékát simán hozta, és 5-7, 6-4, 6-4 arányban megnyerte a mérkőzést.

“Nagy meccs volt! Nagyon hosszú és sok energiát igénylő találkozón vagyok túl. Tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok top formában, de küzdöttem ezerrel, próbáltam okosan játszani. Jól szerváltam, rengeteget mozogtam. Természetesen most maga a győzelem a legfontosabb, ennek nagyon-nagyon örülök! Érdekes helyzet, hogy itt Acapulcóban elég későn kezdődnek a mérkőzések, ez meg is határozza a pályán kívüli dolgokat is. Mindent picit későbbre időzítünk, mint a szokásos, például az étkezések is „elcsúsznak”. De élvezem nagyon az itteni körülményeket, hiszen remek helyen versenyzünk. Örülök a győzelemnek, így szuper kis nap volt!” – írja Timi a babostimea.hu-n.

Babos következő ellenfele a hetedik kiemelt kínai Zheng lesz. Szokásához híven párosban is indult a tornán, ám ezúttal az egyéni szereplés ment jobban neki – a Jani Rékával alkotott párosa már az első fordulóban elvérzett.

Kép forrása: hu.euronews.com

A hozzászólások le vannak zárva.