Nishikori Djokovic visszavonulásával viccelődött

2019. március 7.
by kert

A japán játékos azért örülne Novak Djokovic visszavonulásának, mert szerinte a szerb szinte legyőzhetetlen

Kei Nishikori Djokovicot tartja a legkomplettebb, legtechnikásabb játékosnak, Federer és Nadal elé helyezi a jelenlegi világelsőt.
“Őszintén szólva ellene szeretek a legkevésbé játszani. Nem bánnám, ha visszavonulna, persze semmiképpen sem kívánom, hogy az egészsége miatt kelljen ezt megtennie.” – viccelődött.

A kijelentésre reagált Djokovic volt edzője, a német Boris Becker is: “Valóban elképesztő, hogy Novak egy évvel ezelőtt még könyökműtéten esett át, és épp csak próbálkozott visszatérni a versenyzéshez. Igazi bajnoki mentalitással rendelkezik, ez segítette őt hihetetlenül gyorsan újra a teniszvilág tetejére.”

A kérdésre, hogy Djokovic vajon behozhatja-e, vagy akár felül is múlhatja Nadal 17, Federer 20 Grand Slam győzelmét, Becker bizonytalanul válaszolt:
“Ki mondhatná meg előre, hogy Roger nem nyer még több Grand Slamet? Nem zárható ki, hogy az idén újra győz  például Wimbledonban. Ugyanerre Rafa is képes. Amíg ez a három bajnok játszik, bármi megtörténhet.”

Nishikori a nyilatkozatot még a nem túl sikeres (a 16 között búcsúztatta a lengyel Hurkacz) dubai tornája előtt tette. A már zajló Indian Wells-i BNP Paribas Openen a francia Adrian Mannarino ellen kezd, és a viccgyártás után újra jeleskedhet a számára testhezállóbb teniszben is.

A kiemelt kép forrása: www.timesnownews.com

A hozzászólások le vannak zárva.