Lehetséges ellenfele(i) tudatában edzett Federerrel Fucsovics Márton

Nem akármilyen partnerre talált az első számú magyar férfi teniszező Miamiben, ahol szerdán kezdődik a szezon második Masterse.

Miamiben is ott lesz a kiemeltek között Fucsovics Márton (29.), Magyarország legmagasabban rangsorolt férfi teniszezője. Így Indian Wells után a szezon következő Masters-tornáján sem kell játszania az első fordulóban, ahonnan erő-nyerőként jut tovább automatikusan.

A 27 éves nyíregyházi sportoló hétfőn már azt is megtudhatta, hogy kik lesznek a lehetséges ellenfelei. Az első vetélytárs garantáltan a selejtezőből fog érkezni, utána azonban olyan teniszezővel találkozhat, aki karrierje legnagyobb sikerének igencsak friss emlékével vághat neki a Miami Opennek. Ez az illető, Dominic Thiem (3.), aki Roger Federert (4.) győzte le a vasárnapi Indian Wells-i döntőben.

A 20-szoros Grand Slam-bajnok svájci teniszező pedig amint megérkezett Kaliforniából Floridába, bizony Fucsoviccsal “ütötte be” a torna új helyszínének új centerpályáját, a Hard Rock Stadiumot. A magyar teniszező be is számolt a nem mindennapi edzésről Facebook oldalán:

“Több száz ember előtt ütöttünk. Nagyon jó a center, nincs szél és minden kifogástalan. Rogerrel jókat beszélgettünk a pihenőkben, kiderült, hogy egyenesen a reptérről jött a pályára.
Az edzés után keddre is hívtak, de az nem biztos, hogy összejön, mert esőt mondanak.
Rogerrel most csak a döntőben találkozhatunk, mert ő az alsó, én a felső ágon vagyok.”

A Miami Open szerdán kezdődik el hivatalosan. Az Indian Wells-i tornához hasonlóan 96-an lesznek ott a férfi egyes főtábláján, ahol a 32 legrangosabb teniszező kiemeltséget élvezve a második körtől kezdik meg a tornát. Rafael Nadal és Juan Martin Del Potro távollétében a világelső Novak Djokovic (1.), a tavalyi döntős Alexander Zverev (2.) és Indian Wells finalistái, tehát Federer és Thiem lesznek a verseny nagyágyúi, de természetesen a címvédő amerikai, John Isner (7.) is ott van a résztvevők között.

Kép forrása: facebook.com/fucsovicsmarci