Federer nem teljesen elégedett a Hard Rock Stadiummal

Roger Federer a verseny megnyitóján nagyon pozitívan nyilatkozott az új létesítményről, az első lejátszott mérkőzése után azonban kiemelt pár dolgot, ami nem nyerte el a tetszését.

Új helyszínre költözött a Miami Open, idén Key Biscayne helyett a Miami Dolphins amerikai futballcsapat stadionjában kialakított pályákon zajlanak a mérkőzések. Federer szombaton lépett először pályára a Hard Rock Stadiumban, a moldáv Radu Albot ellen szetthátrányból fordítva harcolta ki a továbbjutást. (hétfőn Krajonovic ellen már könnyebb dolga volt a 16 közé jutásért vívott mérkőzésen).

A jelenleg a világranglista ötödik helyén álló Federer pályafutása során rengeteg helyszínen megfordult, és azt hihetnénk, hogy már semmi sem tudja meglepni, de az első benyomásai alapján ki tudott emelni egy-két dolgot, melyet szokatlannak talált az új helyszínen.

“Folyamatosan lehet hallani egyfajta halk zizegést a pályán.” – mondta Federer az első mérkőzése után. “Azt hiszem, ez a stadion méretének és a légkondicionáló berendezések működésének tudható be. Folyamatosan zajt hallasz, ami nem túl megszokott egy teniszpályán. Nyilván fedett pályán azért elő szokott fordulni időnként. Jellemző a sportágra, hogy azt is hallani lehet, ha leesik egy gombostű. Nos, itt nem ez a helyzet.”

“Az árnyékok nem zavartak, csak rövid ideig volt vakító napsütés. A létesítmény nagyon nagy, az oldalsó lelátók óriásiak. Nagyon messzire nyúlnak, ez szokatlan számomra. Úgy gondolom, hogy talán inkább a létesítmény sarkán kellett volna kialakítani a pályát, nem pedig a hosszú oldalon. Mindezek ellenére remek volt az atmoszféra.” – tette hozzá.

Federer legközelebb szerda hajnalban lép majd pályára, a nyolc közé jutásért a 13. helyen kiemelt orosz Medvedev lesz az ellenfele.

Kép forrása: essentiallysports.com