Djokovic számára véget ért a Miami Open

2019. március 27.
by andF

Roberto Bautista-Agut szetthátrányból fordítva nyert a világelső Novak Djokovic ellen a Miami Open nyolcaddöntőjében.

Novak Djokovic négy alkalommal is behúzta már a “Sunshine Double”-t, idén azonban nem sok jót tartogatott számára Indian Wells és Miami – az előbbin a harmadik fordulóban búcsúztatta a szerbet Philipp Kohlschreiber, utóbbinál pedig a nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen vérzett el.

Sokáig úgy tűnt, hogy hamar pontot tehet a Bautista-Agut elleni mérkőzés végére a világelső, az első játszmát simán, 6-1 arányban nyerte, és a másodikat is egy breakkel nyitotta. A spanyol azonban rögtön visszavette az elveszített adogatóját, majd szorgalmasan hárítva Djokovic breaklehetőségeit jutott el az 5-5-ös állásnál elrendelt esőszünetig.

A negyven percnyi kényszerszünetet követően Djokovic breaklabdához jutott, melyet kihasználva a mérkőzés megnyeréséért adogathatott volna. Ez nem történt meg, sőt, a következő játékban Bautista-Agut breakelt, és 7-5-el egyenlített. A második játszma behúzása új lendületet adott a spanyolnak, jobban és agresszívabban kezdett játszani, mint azelőtt, és ez meg is hozta a gyümölcsét – 1-6, 7-5, 6-3 arányban ő nyerte az egy perc híján két és fél órán át tartó mérkőzést.

“Nem először fordul elő velem, hogy mindkét tornáról korán kiesek, de jövőre egyértelműen újra kell majd gondolnom az Indian Wells-re / Miamira való felkészülésemet.” – mondta a mérkőzés után Djokovic. “Rengeteg pályán kívüli teendőm volt, ami a pályán nyújtott teljesítményemre is hatással volt, valamint Indian Wells-ben és itt sem voltam a topon egészségügyi szempontból.”

“Ő [Bautista-Agut] egy remek játékos, gratulálok a győzelméhez, de nem lenne szabad ilyen mérkőzéseket veszítenem. Rengeteg lehetőségem volt, egyszerűen túl sok esélyt szórakoztam el.” – tette hozzá a világelső.

Bautista-Agut pályafutása során először jutott be a torna negyeddöntőjébe, a következő ellenfele a tavalyi bajnok John Isner lesz.

Kép forrása: beinsports.com