Nyolc évet kapott Kvitova támadója

2019. március 29.
by andF

Nyolc év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a brnoi járási bíróság azt a férfit, aki 2016-ban leszúrta az otthonában Petra Kvitovát.

Az államügyész eredetileg 12 évnyi börtönt javasolt a 33 éves Radim Zondra tettéért, aki egyébként ártatlannak vallotta magát, és fellebbezhet az ítélet ellen.

A tárgyaláson Kvitova tanúvallomása volt a fő bizonyíték, mely szerint az ominózus napon csengettek az otthonában, ő pedig ajtót nyitott, mert azt hitte, rutin doppingellenőrzés miatt keresik. Az ajtóban álló illető azt állította, hogy a kazánt jött megjavítani, majd megtámadta a cseh teniszezőt. Kvitova kezében ín- és idegsérülések keletkeztek, és egy csaknem négyórás műtéten kellett átesnie. A vérző Kvitova pénzt ajánlott a támadójának, aki elfogadta ezt, és tízezer cseh koronával távozott a prostejovi ingatlanból.

Zondrának nem ez volt az első bűncselekménye, 2012-ben hét és fél évet kapott azért, mert egy magányos nyugdíjasokat megtámadó és kifosztó banda tagja volt, majd miután a büntetése letöltése előtt szabadlábra helyezték, rablásra való felbujtásban bizonyult bűnösnek – jelenleg épp az emiatt kapott két és fél éves börtönbüntetését tölti.

A Miaimi Open negyeddöntőjében való kiesése után Kvitova elmondta, hogy hallotta a híreket, elégedett az ítélettel és örül, hogy végre lezárhatja az ügyet.

Kép forrása: edition.cnn.com