Madison Keys győzelmével zárult a charlestoni WTA torna

2019. április 8.
by andF

Keys két játszmában múlta felül a korábbi világelső Caroline Wozniackit a Charlestonban rendezett salak pályás, Premier kategóriájú torna döntőjében.

A nyolcadik kiemelt amerikait az utóbbi időben nem sok sikerélmény érte, legutóbb a 2017-es US Openen játszott tornadöntőt, trófeát pedig ugyanebben az esztendőben, Stanfordban sikerült szereznie. Charlestonban 2015-ben közel került ahhoz, hogy megnyerje a tornát, de Angelique Kerber legyőzése már túl nagy falatnak bizonyult a fináléban.

Az idei kiírásban az autoimmun betegséggel küzdő Wozniacki állt a pálya másik oldalán, aki ellen korábban még csak szettet sem tudott nyerni. A védekező játékáról elhíresült egykori világelsőnek ezúttal nem volt válasza Keys rendkívül agresszív teniszére. Az amerikai 76%-ban nyert pontot az első adogatásai mögött, 45 nyerő mellett pedig 38 ki nem kényszerített hibát vétett, míg Wozniacki mindössze hét nyerő ütést jegyzett a mérkőzés során és tizenöt alkalommal “ajándékozott” pontot az ellenfelének.

Az egy órán és 46 percen át tartó, döntő végeredménye 7-6, 6-3 lett, Keys pályafutása negyedik, salakon pedig az első trófeáját nyerte Charlestonban.

“Ez nagyon sokat jelent nekem. Mindig is imádtam Charlestont, ez az egyik kedvenc tornám. Most már azt is elmondhatom magamról, hogy sikerült megnyernem és a nevem rákerül a trófeára, ez nagyon különleges érzés.” – mondta Keys a mérkőzés után.

Győzelmének köszönhetően Keys négy helyet javítva a 14. helyre lépett előre a világranglistán.

Kép forrása: wtatennis.com